Fyller du på dina fransar varje månad? Du borde du läsa det här

Dela på Pinterest
Att göra fransförlängning är en trend som bara växer – men det finns verkligen en hel del nackdelar, både för hälsan och ekonomin.

Det här är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partner Apprl. Produkterna är handplockade av redaktionen.

Att göra fransförlängningar är fortfarande trendigt och det blir bara mer och mer vanligt. Ett set håller i några veckor och sedan är det dags att fylla på igen. Så de som har fransförlängning hela tiden går till en fransstylist ungefär en gång i månaden – året om.

För att inte tappa fransarna tidigt så är det bra att inte använda mascara, undvika produkter med olja i och borsta fransarna med en mascaraborste. Men till slut lossnar limmet och fransarna faller av ändå, så du behöver göra nya.

Modette har tidigare skrivit om de hälsorisker som finns med fransförlängning, men det är inte bara vår hälsa som är i fara – även vår plånbok. För, har du någon gång tänkt på hur mycket du lägger på dina fransar, varje år?

Priset för en förlängning varierar mellan 800-2500 kr, och en påfyllning kostar mellan 600-1500, beroende på vilken salong du går till.

Men, låt oss säga att ett nytt set kostar 1 200 kronor och en påfyllning 800 kronor, något som är rimligt på flera olika salonger. 

Låt oss sedan tänka att du gör ett nytt set och sedan påfyllning varje månad. Ja, då har du bränt 10 000 på ett år – bara på dina fransar.

Var det lite jobbigt att läsa? Ja, då kanske du ska ta och fundera på att investera i ett bra fransserum istället, som ger dig naturligt långa och tjocka fransar.

1. Xlash ögonfransserum. 2.Serum från GOSH Copenhagen  

Det här är en redaktionell artikel med kommersiella länkar via vår partner Apprl. Produkterna är handplockade av redaktionen.

Mer:

Därför kan det vara farligt för dig att göra fransförlängning

Gilla Modette på Facebook!