Det här får du aldrig göra när du använder sheet mask

Sheetmask misstag
Njuter du av en sheet mask på söndagskvällarna? - Foto: blackday /Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Har du hoppat på trenden och njuter av en sheet mask på söndagskvällarna? Då borde du se upp för en liten detalj, som faktiskt kan förstöra din hy.

Hudvård är verkligen trendigare än någonsin. Det pratas om inre skönhet, glow, lyster, syror, vitaminer och massa annat som ska göra vår hy fräsch och återfuktad.

En produkt som fått rejält med uppmärksamhet i och med skönhetstrenden är ansiktsmasken. Fler och fler investerar i bra ansiktsmasker och på Instagram ser vi mer eller mindre en bild med en ansiktsmask varje dag.

Det är den så kallade "sheet masken" som gjort allra mest succé. Alltså ansiktsmasken som är som en filt du lägger på ansiktet.

Men, det finns ett misstag flera gör när de använder sheet mask - ett misstag som faktiskt gör att din hy får stryk snarare än en boost.

Sheet mask – tänk på det här

För, om du är den typen som har på din ansiktsmask länge och "väntar på att den ska torka", eller om du är typen som försöker ta en snygg Instagrambild lite för länge – ja, då är du i riskzonen.

För nu skriver Cosmopolitan att sheet masks som torkar faktiskt torkar ut din hy, istället för att boosta den.

"Att hålla sig till rekommendationen om hur länge du ska ha din sheet mask är väldigt viktigt, för att masken fungerar bara när den fortfarande är fuktig. När masken torkar så kommer den istället börja dra åt sig fukt och vitaminer från din hy, istället för tvärtom", säger specialisten Sarah Chapman till Cosmopolitan.

Så, läs instruktionerna på förpackningen och håll dig till tiden de rekommenderar. Då får din hy den där boosten den faktiskt förtjänar! 

Mer:

Efter virala trenden: Här är misstaget som förstår beautyblendern

Gilla Modette på Facebook!fa