Mest läst

5 knep som gör att din parfym håller hela dagen

Har du koll på alla knep för att parfymen ska sitta?. Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Vi har tröttnat på att välja parfym efter hur länge doften håller i sig. Istället har vi listat några skönhetsknep som faktiskt gör att din parfym sitter längre och doftar gott i flera timmar. Här är alla "do's and don'ts" att ha koll på!

Känslan när man precis har sprayat på lite parfym är underbar, det doftar gott och man känner sig fräsch. Men hur länge kommer den hålla egentligen? Ska man verkligen behöva släpa med en parfym i väskan till jobbet för att doften försvinner direkt efter att du har lämnat hemmet? Nej, inte om du frågar oss i alla fall. Här ger vi dig några skönhetstips som faktiskt funkar!

Så får du parfymen att hålla längre

1. Ta parfym på områden där du har fjun. Parfymen sätter sig nämligen bättre på hår än ren hud.

2. Visst älskar man att lukta gott i håret? Spraya lite parfym på din hårborste och kamma sedan igenom. På så sätt har du en svag, men härlig doft med dig hela dagen!

3. Dutta på lite vaselin eller olja på huden och spruta därefter din parfym på samma område. Parfymen håller nämligen längre på återfuktad hud.

4. Som du kanske redan vet är det ett big no-no att gnugga in parfymen med handlederna mot varandra. Parfymen tappar då sin doft och sätter sig inte lika bra. Spruta och låt lufttorka istället!

5. Ta parfym bakom öronen, på handledarna och halsen. På alla dessa områden är kroppen varmare och doften blir därför mer intensiv. Man kan även spraya parfym på andra varma ställen på kroppen, till exempel i knävecken, armvecket och naveln.

Är du också trött på att doften försvinner direkt? Prova några av knepen! Foto: Pexels

Det är också viktigt att tänka på hur du förvarar din parfym. Att den ska stå i en svalare miljö är sant, men att den behöver placeras i ett kylskåp är en myt. Parfymer är känsliga mot fukt och temperaturskillnader. Ha därför absolut inte parfymen i badrummet! Placera den istället mörkt och svalt, kanske i garderoben? 


Det finns många skönhetsknep att ta till och när det kommer till hår är det inte alltid det lättaste att veta hur man ska göra för att fånga glansen och få till det friska svallet. Och hur slipper man egentligen fettigt hår? I videon nedan listar vi sex saker som du inte visste som kan göra ditt hår fettigt. Hur bra koll har du egentligen?

Mer:

5 sätt att bli av med dina finnar – över en nat