8 saker alla borde tacka ensamstående mammor för

Mamma, barn, föräldrar
Hylla din mamma! Här är några saker du garanterat måste tacka henne för. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Vi vill alltid hylla våra mammor lite extra! Här är åtta anledningar till att alla borde tacka ensamstående mammor idag.

1. Tack för att ni lyckades få ekonomin att gå runt

När vi växer upp och inser att vi själva har svårt att få det att gå runt med boende, mat, sparande och räkningar för bara en person så inser vi vilken hjälteinsats ni mammor gjort. Tack för att ni försörjt oss med allt vi behövt under vår uppväxt.

2. Tack för att ni alltid ställde upp oavsett vems vecka det är

Skjuts till träningar, hämtningar mitt i natten, på telefon, på swish, dagar som nätter. Tack för att ni alltid ställt och fortfarande alltid ställer upp när vi behöver er.

3. Tack för att ni alltid satte oss barn i första hand

Tack för att vi har fått växa upp med tryggheten i att ni alltid kommer prioritera oss barn.

4. Tack för att ni ibland höll vissa av våra hemligheter från pappa

Ibland räckte det med en utskällning – och du förstod det. Tack för att du skonade mig i vissa stunder och lät vissa hemligheter stanna mellan bara oss två.

5. Tack för att ni stod ut – även när vi hotade med att flytta till den andra föräldern

Att få höra att ens barn inte vill bo hos en och att den hellre väljer den andra föräldern framför den måste göra ont i mamma hjärtat. Men tack som låtit oss skrika ut och för att ni förlåtit oss för det.

6. Tack för att ni ibland sa ja, till saker som våra pappor inte gick med på

Festivaler, kvällstider eller piercings. Oavsett vad det gällde så ska ni ha ett tack för att ni ibland tog vårt parti över pappas!

7. Tack för alla gånger ni kört runt på våra saker

Vi kanske har utnyttjat ert dåliga samvete och tvingat er köra saker vi glömt fram och tillbaka och det ska ni ha ett ordentligt tack för att ni gjort.

8. Tack för att ni alltid lyckas få allt att gå ihop

Ekonomi, tid, familjen, gammal kärlek, ny kärlek, vår skolgång, dina intressen, våra träningar, julaftonsfiranden, veckobyten, semestrar med små budgetar, födelsedagsfiranden, sena hämtningar, långa utskällningar, många tårar och desto mer skratt. Vi vet inte hur ni lyckats, men tack för allt ni gör och håller ihop oss som en familj.

Mer:

Kloka livsråd våra mammor vill att vi ska veta