Så väljer du rätt nyans på läppstiftet

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Modettes bloggare Felicia Frykman guidar oss till hur du ska göra för att hitta rätt nyans på läppstiftet som passar just för dig!

Rött, rosa, korall och nude är några av nyanserna du kan hitta på läppstiftshyllan i butiken och det är inte alltid det lättaste att hitta rätt i djungel av läppstift. Ibland slutar det till och med med att man kommer hem med ett läppstift i samma nyans som de övriga som ligger i makeupväskan trots att man var ute efter en helt annan färg. 

Bildkälla: Felicia Frykman

Men nu är det slut med det, vår bloggare Felicia Frykman som utbildar sig till makeupartist och hårstylist har svaret på vad du ska tänka på när du ska hitta rätt nyans som passar din hudton.

– Om du vill hitta en nyans och färg som passar naturligt till din hudton så är det bra om du vet vilken underton du har i din hudton. Är du varm eller kall? Hur ljus eller mörk är du? Vilken tid på året är det och är du mer eller mindre solbränd, säger Felicia Frykman till Modette.

Bildkälla: Unsplash

– Det är bra att matcha färgen på ditt läppstift till din underton, så om du är kall i undertonen ska du leta efter ett läppstift med en kall underton. Rosa kan vara både kallt och varmt. Allra enklast för att se om en färg är kall eller varm är att tänka: om en färg är peachy eller orange är den varm och om en färg är mer blå eller lila är den kall, berättar Felicia.

När du väl hittat din underton är det upp till dig själv att välja vilken nyans på läppstiftet du vill ha utifrån din smak. 

Bildkälla: Unsplash

– Hur ljust eller mörkt läppstiftet ska vara är upp till dig själv och vad du trivs i, säger Felicia. 

Läs Felicias blogg här!

Mer:

7 enkla sminkknep som kommer få dina ögon att se större ut

Tusentals tjejer har fått rösta - här är det bästa sminket 2018