Här avslöjar tjejer sina bästa skönhetstips – har du koll på alla?

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vi har frågat flera tjejer om deras bästa skönhetstips, och svaren är minst sagt varierande. Har ni koll på alla?

1. Återfukta lite för mycket

– Jag har alltid haft problem med min hy, och återfuktning är min räddare i nöden. Jag återfuktar alltid överdrivet mycket, både morgon och kväll. Serum, nattkräm, dagkräm och face mist, då känner jag mig alltid pigg och fräsch. Sedan mattar jag ner ansiktet med ett bra puder, då får jag en make som är både glowig och täckande på samma gång, säger Sara.

2. Massera ansiktet

– Massera ditt ansikte när du smörjer in det på morgonen och kvällen. Det ökar blodflödet och huden ser piggare och rosigare ut, säger Hannah.

Bildkälla: Unsplash

3. Gör vattnet roligare! 

– Glöm inte att ge din kropp vätska och drick mycket vatten. Gillar du inte vatten? Smaksätt det med jordgubbar och lime, så blir det lite roligare att dricka, säger Hannah.

4. DIY brun utan sol-handske

– Om man inte har en sån där handske till att smörja in brun utan sol: ta en tubsocka, säger Agnes.

5. Skrubba läpparna

– Jag tar alltid varmt vatten på tandborsten och "skrubbar" läpparna på kvällarna så blir dem mjuka och återfuktade på morgonen, och så brukar jag alltid blanda min foundation med min ansiktskräm så ser det mycket mer naturligt ut i ansiktet, säger Beatrice.

Bildkälla: Unplash

6. Mixa med ögonskuggan

– För att få en cool look brukar jag köra samma ögonskugga som jag har på ögonen – fast på läpparna med läppsyl, carmex eller genomskinligt läppglans. Typ om man har nån bronzig/guldig/korallig ton. Blir skitsnyggt och många frågar vad man har för läppstift/glans – så är det ögonskugga, säger Gabriella.

Bildkälla: Unsplash

7. Sov! 

– Sömn är a och o. Sömn ger både insidan och utsidans skönhet en boost, säger Hannah.

8. Bio Oil! 

– Mitt bästa skönhetstips skulle vara att använda sig av bio oil i ansiktet för en jämnare hudton, som en del av sin kvällsrutin. Använd oljan tillsammans med en bra fuktgörande ansiktskräm. Det luktar väldigt gott och gör under för huden. En bra hudvårdsrutin är verkligen det bästa man kan göra för sitt ansikte. Hitta produkter som är snäll mot din hud och håll hårt i dem, säger Aretha.

9. Silverschampo

– Jag brukar använda silverschampo som inpackning för att få det lite extra lila, säger Gabriella.

10. Drick smoothie eller ät frukt

– Ät frukt och grönsaker som hjälper din hud att må bra. En krämig smoothie på frukt och grönt är både god och boostar kroppen med vitaminer och mineraler som även får huden att jubla, säger Hannah.

Bildkälla: Unsplash

11. Hitta en bra frisör

– Jag alltid haft väldigt tunt fjunigt hår. Mått skit över det. Färgat sönder det och slarvat med att klippa det. Jag hittade en frisör jag litar på som tog över. Hon har klippt mig var tredje månad och tonat det skonsamt och jag kan ärligt säga att jag fått ett nytt hår, säger Gabriella.

Bildkälla: Unsplash

12. Återfukta läpparna

– Jag brukar alltid ta läppsyl på kvällen precis innan jag lägger mig så läpparna är återfuktade och mjuka när man vaknar, säger Saara.

13. Sov med strumpor 

– För mjuka och goa fötter: smörj in fötterna rikligt med den fetaste krämen du har, behöver inte vara en fotkräm, kan va typ Helosan, sätt sedan på dig strumpor och sov med dem. Man vaknar med baby feet, säger Agnes.

Bildkälla: Unsplash

14. Multitaska i duschen

– När jag har kort om tid, men ändå vill lyxa till det, brukar jag ta hårinpackning och ansiktsmask inne i duschen, och medan de verkar rakar jag benen och skrubbar kroppen. Sedan duschar jag av allt och kliver ut som en helt ny människa, säger Sara.

Mer:

Så väljer du rätt nyans på läppstiftet

Gilla Modette på Facebook!