Därför ska du aldrig använda kokosolja som ansiktskräm

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Kokosoljan är bra till mycket. Den är bakteriedödande, skonsam, mild, återfuktande, naturlig och luktar gott. Men det finns en nackdel med att använda den som fuktkräm – speciellt i ansiktet.

Kokosoljan slog ner som en blixt i skönhetsvärlden för några år sedan. Vi använde den då som hudlotion, rakgel, hårinpackning och även i ansiktsmasker. Den hjälpte mot allt, tyckte vi då.

Det var när naturlig och organsik hudvård blev populärt som kokosoljan blev en stor hit. Att den även är bakteriedödande hade sina fördelar, då flera upplever att den fungerar bra vid svamp, infektioner och sår. 

Bildkälla: Unsplash

Den fungerar även som en naturlig deodorant då den tar bort dofter och är också en populär huskur för hårinpackning, då den ger håret en rejäl fuktboost. 

Flera använder kokosolja för att ta bort sminket, då oljan avlägsnar sminket och du slipper massa kemikalier. Men när det gäller att använda kokosoljan som en ansiktskräm är det några saker du måste tänka på.

Bildkälla: Unsplash

Kokosoljan är nämligen väldigt fet, och kan vara bra som ansiktskräm för människor som har en mogen hy och vill få bort rynkor. Men för dig med orolig eller lite fetare hy så är kokosoljan inte ett bra alternativ.

Den gör nämligen att dina porer täpper till och du kan få både pormaskar och finnar, skriver Cosmopolitan. Så, använd den istället som en ansiktsmask lite då och då – inte som en vardaglig fuktkräm.

Mer:

6 saker du kan äta som ger dig naturligt glow

Gilla Modette på Facebook!