6 saker du kan äta som ger dig naturligt glow

Mat som ger naturligt glow. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Vill du fixa det där naturliga glowet i ansiktet utan att köpa massa dyra produkter? Då kan du bara bege dig till närmaste mataffär och handla dessa billiga godsaker!

Det finns vissa vitaminer och antioxidanter som är extra bra för vår hy och vårt naturliga glow. Womenhealth magazine skriver olika typer av frukter och mat som kan vara bra att få i oss som dessutom hjälper oss att behålla det där ungdomliga glowet lite längre. Se vilka frukter som ska göra underverk nedan!

1. Citrusfrukter

Bildkälla: Unsplash

Apelsin, grapefrukt, citroner eller lime är perfekt att spetsa vattnet med, eller bara äta som de är. Det är både gott och bra för vår hy! Citrusfrukter innehåller massvis med C-vitaminer som kan hjälpa mot rynkor, solskador och pigmentförändringar.

2. Blåbär

Bildkälla: Unsplash

Blåbär innehåller massa antioxidanter som kan hjälpa mot inflammationer. De små bären hjälper även till att rensa huden från orenheter, något som ger dig extra glow. Ja tack! 

3. Grönt te

Bildkälla: Unsplash

Att ta en kopp grönt te är inte bara gott och mysigt. Grönt te ska även sätta igång blodcirkulationen till ansiktet och kan motverka hudcancer, enligt en studie. Hur bra? 

4. Spenat

Bildkälla: Unsplash

Spenat innehåller massor med E-vitaminer, något som ska vara en naturlig form av anti-age. Så vill du undvika rynkor så borde du spetsa måltiden med lite spenat!

5. Sötpotatis

Bildkälla: Unsplash

Sötpotatis är inte bara otroligt gott, utan har också bra effekter för vår hy. Precis som med citrusfrukter innehåller sötpotatis C-vitaminer. Men också antioxidanter som är bra för att behålla det ungdomliga glowet! 

6. Tomater

Bildkälla: Unsplash

Tomater innehåller Lycopen, en antioxidant som sägs vara väldigt effektiv för att motverka cancer. Den hjälper även till att skydda din hy mot solen. Så om du ska ut och jobba på brännan så kan det vara bra att ha lite tomater i picknickkorgen. 

Källa: Womenshealth

Mer:

De här skönhetsknepen kommer underlätta din sommar

Gilla Modette på Facebook!