7 saker du inte ska förvara i ditt badrum

Produkter i badrum
Brukar du förvara något av det här i badrummet? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det finns några saker som absolut inte borde förvaras i badrummet. Visste du allt det här?

1. Medicin

Att lägga sina mediciner i medicinskåpet i badrummet känns mest naturligt men det borde du inte göra. På grund av varierande temperatur och fukt från dusch samt bad kan medicinernas stabilitet minskas, bli mindre effektiv och till och med utgå snabbare. Därför borde du förvara dina mediciner på ett svalt och torrt ställe som vid nattduksbordet eller i ett köksskåp (så länge inget annat står på förpackningen såklart).

2. Smink och sminkborstar

Värme och fukt kan försämra dina produkter och minska livslängden på ditt smink. Det är även vanligt att det samlas massvis med bakterier på dina sminkborstar. För att förhindra att bakterier bildas, se till att tvätta och rengör borstarna ofta och undvik att förvara dem i badrummet. 

Foto: Unsplash

3. Elektronik

Radio, iPhone och laddare kan skadas vid hög fuktighet. Försök undvik att ha dem i närheten när du duschar om elektroniken inte är gjord för att tåla hög fuktighet. 

4. Parfym

När du förvarar din parfym i badrummet och den utsätts för värme och fuktighet försvinner och förstörs doften snabbare. Ställ din parfym i sovrummet där doften inte riskeras att försvinna allt för fort.

5. Rakblad

Om det har varit fuktigt i badrummet under en längre tid kan det orsaka att dina rakblad slits vilket eventuellt kan sluta med att metallen på rakbladen oxideras och rostar. Torka av eller föna rakbladet som du har i duschen för att förlänga dess livslängd.

6. Nagellack

Har du varit med om att ditt nagellack efter ett tag förlorat färg och konsistensen har blivit tjock? Om du har förvarat dina nagellack i badrummet är det troligen ångan från att ha duschat varmt som orsakat det. Värme kan också göra att nagellacket förlorar sin färg därför bör du förvara dina favoritlack i kylskåpet för skydd.

Foto: Unsplash

7. Solskyddsfaktor

Solskyddsfaktor kan förlora sin effektivitet snabbt om de förvaras på varma ytor. Ha inte din solskyddsfaktor i badrummet då värmen och ångan kan orsaka att solkrämen separeras och mögel kan bildas. Tänk även på att solskyddsfaktor har utgångsdatum. 

Mer:

Foundations, mascara och puder – så länge håller ditt smink