4 vardagliga saker du gör som kan förstöra din hy

Vardagliga saker som förstör din hy
Saker som förstör din hy - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det finns några saker som vi gör utan att reflektera, men ibland borde vi faktiskt stanna upp och tänka till.

Att ta hand om sin hy, utifrån och in, är trendigare än någonsin. Vi använder ansiktsmasker, serum, dag- och nattkrämer och massa annat för att få till den där boosten vår hy behöver. Men det finns vissa vardagliga saker vi gör som faktiskt förstör vår hy – saker vi inte ens tänker på. Hälosajten womenhealthmag har pratat med en expert på just hudvård som listar några saker vi borde tänka på.

1. Du tar bara SPF i delar av ansiktet

Att använda solskydd kan vara livsviktigt, då det kan minska risken för hudcancer. Men glöm inte bort att smörja in hela ansiktet, inte bara näsan och kindbenen. Glöm inte bort vid hårfästet och under ögonen, där huden faktiskt är som känsligast.

Bildkälla: Unsplash

2. Vi använder ansiktsmask för ofta

Är du en riktig liten mysis som älskar att hänga hemma i soffan med en ansiktsmask? Eller är du en beautyjunkie som testar nya mer eller mindre varje dag? Det kan faktiskt slå tillbaka mot dig. För din hy torkas ut om du använder för mycket olika produkter i ansiktet, speciellt om du använder rengörande masker som är starka. Låt din hy vila lite då och då!

3. Du dricker för mycket kaffe

Dricker du en kopp när du vaknar, en kopp när du kommer till jobbet och ytterligare några koppar under dagen? Då borde du nog stanna upp och tänka till. Koffein torkar ut din hy och kan bidra till att din hy åldras snabbare. 

Bildkälla: Unsplash

4. Du sover alltid på samma sida

Har du en speciell sida du alltid sover på? Trycker du ner kinden mot kudden och somnar? Då kan du räkna med att det leder till fler rynkor och linjer i ansiktet. Så, om du vill undvika det borde du försöka variera sovställningen lite. 

Mer:

Här är solskydden som ratas av Läkemedelsverket – måste sluta säljas

Gilla Modette på Facebook!