Därför måste du skaka din foundation innan du använder den

Det är viktigt att skaka sin foundation innan man applicerar den. Annars kan färgen bli helt fel. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
På flera foundationförpackningar så står det numera att man ska skaka flaskan innan man använder sminket. Och det är viktigare att göra än vad man kanske kan tro...

Flera sminkmärken uppmanar nu kunderna att skaka sin foundation innan användning och om vi ska vara helt ärliga så har vi inte förstått varför förrän nu.

På Rihannas Fenty foundation står det "Shake before using", men om vi ska vara helt ärliga så har vi aldrig riktigt följt det rådet. Vilket vi ångrar nu i efterhand när vi förstår hur viktigt det är.

När en foundation står upp eller ligger ner hela dagarna kan innehållet skiktas, vilket kan orsaka förändringar av pigmenten, skriver Cosmopolitan.

Foundation från Fenty Beauty som du måste skaka innan användning. Bild: Instagram/Fentybeauty

Så om du upplever att nyansen på din foundation förändras över tiden och blir mörkare eller ljusare så är det antagligen för att formulan förlorat sin ursprungsform.

Det kan också funka att skaka den om du upplever att din foundation blivit orange i tonen eller att formulan förändrats och blivit mer torr eller för oljig.

Det är alltså först när du skakar din foundation som alla ingredienser blandas på nytt och produkter återfår sin korrekta färg och form.

Rena sminkborstar som är perfekt till att applicera foundation med. Bildkälla: Unsplash.

Så innan du applicerar din foundation nästa gång så ska du skaka den ordentligt.

Om du lätt blir röd i ansiktet under varma sommarkvällar, och behöver en väldigt täckande foundation så är det extra viktigt att skaka produkten innan för att pigmenten ska blandas upp för ett så naturligt resultat som möjligt.

Rihannas Fenty foundation är ett bra alternativ då den är lätt att bygga på då den blir mer täckande för varje lager som du applicerar. Men vi har listat de mest populära foundations som kan täcka alla områden du önskar att täcka. Se dem i spelaren nedan:

Mer:

8 fel du gör med foundation – och hur du egentligen ska göra

Vill du sluta använda foundation? Här är produkten som räddar dig.