Så reparerar du dina slitna toppar hemma – utan att gå till frisören

En kartong med ägg, en tjej med långt hår
Mirakelkurer som hjälper det slitna sommarhåret. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du slitet hår efter sommarens varma dagar och är i behov av en mirakelkur som återfuktar håret? Vi har svaret på hur du reparerar dina slitna toppar.

Sommaren är snart över och många kan relatera till slitna toppar och för mycket bad i saltvatten. Därför har vi frågat frisören Diana på STHLM Frisörerna hur du bäst reparerar det slitna sommarhåret utan några dyra frisörbesök. 

– Alla har slitna toppar, speciellt nu efter sommaren. Om man tänker en tillfällig behandling, om man inte vill gå till frisören, så är det att använda sig av ett hårserum som sluter hårstrået, säger Diana till Modette. 

Det finns bra sätt att reparera det slitna sommarhåret på. Bildkälla: Unsplash

Ett serum till håret kan vara avsett för en speciell hårtyp, eller kan det ha en allmän effekt som fungerar och underhåller alla hårtyper. Exempelvis kan ett hårserum definiera lockar, ge glans i det livlösa svallet, fylla ut ett tunt hår samt ge lyster.

– Serumet reparerar inte håret men det förebygger att det slitna inte kommer högre upp i håret, säger Diana till Modette.

Diana rekommenderar hårserum för det slitna håret. Bildkälla: Unsplash

Utöver hårserum rekommenderar Diana på STHLM Frisörerna även att använda värmeskydd vid styling för att få ner frissigheten, använda rätt värme på stylingprodukterna och ta serum efter varje tvätt. Det är även, enligt Diana, viktigt att använda balsam då det ger håret bra kondition.

Hemmakurer med bland annat citron rekommenderas för att håret ska bli mindre slitet. Bildkälla: Unsplash

– Kurer du kan göra hemma som kan motverka det slitna sommarhåret är inpackningar som innehåller olivolja, äggula eller citron, berättar Diana för Modette.

Läs mer:

Här är de trendigaste frisyrerna alla klipper 2018

DIY: 4 hemmagjorda hårinpackningar