Det här plagget ska du torka håret med istället för handduken

Varför du aldrig ska torka håret med en handduk. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Brukar du torka håret med en handduk? Det måste du isåfall sluta med direkt om du vill ha silkeslent och mjukt hår.

Att torka håret med en handduk sliter på håret mer än vad man kan tro. Det finns en annan sak i din garderob som är mer skonsamt att torka håret med – och det är ett hack du inte vill missa!

Något som sliter ordentligt på håret är när man ska torka det. Många tror att håret bara tar stryk när man bleker det, stylar med värmeverktyg eller borstar det. Men att gnugga sitt hår med en torr handduk efter duschen kan göra en stor skada.

Undvik att torka håret i en handduk så gott det går. Bild: Unsplash.

När du gnuggar håret torrt med en frottéhandduk så skapar det en friktion som gör att den yttersta barriären fluffas upp och hårstråna slår lätt knut eller till och med går av.

Men det finns ett knep för en skonsammare hårtorkning – och det är genom att använda något annat än handdukar från garderoben.

Plocka fram en T-shirt att torka håret med istället.

Ja, använd en mjuk t-shirt i bomull när du torkar ditt hår. Och istället för att gnugga håret för att det ska torka, testa att krama ur vattnet. Det skapar inte lika stor skadlig friktion som om du gnider något hårt mot håret.

Det här knepet kommer inte bara göra att ditt hår håller sig helt längre. Utan det kan även göra ditt hår mjukt och silkeslent.

T-shirten är mer skonsam mot ditt hår än frottéhandduken. Bild: Unsplash.

Men om skadan redan varit framme och dina toppar är torrare än öken, så är hoppet inte ute än! Det finns några produkter som kan väcka liv i vilket hår som helst. Se de fem bästa mirakelprodukterna som räddar torrt och skadat hår i videon nedanför.

Mer: 

5 mirakelprodukter som räddar torrt och skadat hår

Hon jämför billigt och dyrt schampo – och skillnaden är helt sjuk