Årets mest inflytelserika kändisar i modebranschen

Blake Lively, Chiara Ferragni, Kylie Jenner
De 10 mest inflytelserika kändisarna i modebranschen 2018 - Foto: Stella Pictures, Instagram/chiaraferragni, Instagram/kyliejenner
Dela på Pinterest
För att något som visas på catwalken ska bli trendigt krävs det att en kändis börjar bära det. Här är kändisarna som under 2018 har influerat oss mest.

Det är den globala modeplattformen Lyst som har gjort en undersökning på vilka kändisar inom modebranschen som har influerat oss som mest under 2018. För att ta reda på vilka kändisar inom modebranschen som varit mest inflytelserika har Lyst kollat på hur många gånger man har sökt efter eller köpt ett klädesplagg som några av kändisarna burit.

1. Kylie Jenner

På en första plats har vi självfallet Kylie Jenner. 21-åringen som antagligen har haft sitt livs bästa år. I februari födde hon dottern Stormi, hon blev utsedd till yngsta någonsin på Forbes lista över rikaste kvinnorna och utöver det har hon influerat sina 120 miljoner följare på Instagram. 

Kylie har fått över 2 miljoner sökningar på Lyst under 2018, och då har det varit allt från när hon burit en Adidas träningsset, Dior solglasögon, Victoria Secret underkläder och Alexander Wang miniklänningar. När Kylie firade sin födelsedag bar hon en rosa klänning, och inom de närmsta 48 timmarna gick sökningarna på "rosa klänning" upp med 107%.

Kylie Jenner hamnade på första platsen över de mest inflytelserika kändisarna 2018. Bildkälla: Instagram/kyliejenner

2. Kim Kardashian

Storasystern Kim Kardashian hamnar på en välförtjänt andra plats. 2018 var året då hon såg till att göra cykelbyxan populär och neonfärgade plagg blev plötsligt en av årets största trend. Något vi även fått se betydligt mer av i år är Fendis logga. När Kim bar Fendis "Zucca" monogram från topp till tå så ökade sökningarna med 16% i månaden.

Kim Kardashian i Fendi från topp till tå. Bildkälla: Instagram/kimkardashian

3. Meghan Markle

Den nya sessan Meghan Markle har haft inflytande på oss alla under 2018. Klänningarna som hon bar under sin bröllopsdag, från Givenchy och Stella McCartney, fick extremt många sökningar. Enligt Lyst ökar sökningarna med över 200% inom de närmsta veckorna när Meghan bär ett plagg från någon designer. 

Meghan Markle i en klänning från Stella McCartney. Bildkälla: Stella Pictures

4. Cardi B

Rapparen Cardi B var den mest inflytelserika och populära kändisen under modeveckan i New York när hon satt bredvid Anna Wintour på Alexander Wangs visning. Under 2018 spelade det ingen roll vilken designers plagg hon bar, alla designers fick oerhört många sökningar tack vare stjärnskottet.

Cardi B hamnade på en fjärde plats. Bildkälla: Instagram/iamcardib

5. Beyoncé

Queen B hamnade på plats fem över listan på årets mest inflytelserika kändisar. Det var hennes gula croppade tröja från Balmain som gjorde att sökningarna på hoodies från modehuset ökade med 58%. I videon "Apeshit" bar hon även en rosa kostym som kom att bli en av sommarens "most wanted" plagg.

Beyoncé i en croppad hoodie från Balmain. Bildkälla: Instagram/beyonce

6. Serena Williams

Under US Open kritiserades Serena Williams för sitt val av kläder på en tennismatch, samtidigt som hon hyllades världen över. Detta kom givetvis att ge Serena en självklar plats på listan då Off-White och Nike gick ihop och gjorde en kollektion till drottningen av tennis. En svart outfit hon bar från kollektionen under en match gjorde att sökningarna på svarta tenniskjolar och klänningar ökade med 108%.

Serena Williams i kläder från Off-White x Nike. Bildkälla: Stella Pictures

7. Chiara Ferragni

Det var i september som den italienska influencern Chirara Ferragni gifte sig i en skräddarsydd Christian Dior klänning. Inför sina 15 miljoner följare på Instagram visade hon stolt upp brudklänningen och enligt Lyst ökade sökningarna på Dior med 109%.

8. Blake Lively

När Blake Lively åkte runt i USA och gjorde reklam för hennes senaste film "A Simple Favor" bar hon vid ett tillfälle en ljusrosa kostym från Ralph Lauren. Den kommande veckan fick "Ralph Lauren kostym" över 4000 sökningar. Snacka om att ha inflytande.

Blake Lively i kostym från Ralph Lauren. Bildkälla: Stella Pictures

9. Rihanna

Rihanna blev förra året utsedd till den mest inflytelserika kändisen inom modebranschen men detta året har hon åkt ner på listan och hamnar på en nionde plats. När Rihanna firade sin 30-årsdag bar hon en klänning från Saint Laurent som sedan kom att bli slutsåld världen över. 

Rihanna hamnade på nionde platsen på listan. Bildkälla: Instagram/badgalriri

10. Ariana Grande

Med sina 130 miljoner följare på Instagram så har Ariana Grande utan tvekan en hel del inflytande. Efter att Ariana burit något från exempelvis Reebok, Burberry och Vera Wang så har alla varumärken fått tusentals med sökningar. De dominerande sökningarna har dock varit på oversized hoodies, de har nämligen ökat med 130% tack vare den skönsjungande Ariana.

Ariana Grande gjorde så att sökningarna på hoodies ökade med 130% under 2018. Bildkälla: Instagram/arianagrande

Många av dessa kändisarna står bakom av årets absolut hetaste trender. Se vilka det är i videon nedanför.

Läs också:

Därför vägrar Meghan Markle bära Victoria Beckhams kläder

Dessa klädmärken var mest populära på Instagram under 2018