Lårskav? Krämer och tips på hur du slipper skavsår mellan låren

Tips för att slippa lårskav i sommar.
Tips för att slippa lårskav i sommar. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Sommarvärmen är här och skavsåren mellan låren likaså... Besväras du av att dina lår gnider mot varandra? Så här kan du förebygga och lindra smärtan.

Drabbas du av skavsår mellan låren, kanske extra mycket nu i sommarvärmen? Då finns det några knep du borde ha koll på för att slippa smärtan. Här listar vi sju saker som kan hjälpa mot lårskav när det är som värst.

Lårskav – finns det något skydd?

1. Använd cykelbyxor 

Det här knepet känner du troligen till, köp ett par cykelbyxor! På så sätt skapas inte samma friktion mellan låren.

2. Bär speciella underkläder

Det finns faktiskt underkläder som är skapade för att undvika just lårskav. Till exempel har Happy Tights gjort ett par korta tights (liknande cykelbyxor) i microtrikå som ska hindra att låren gnider mot varandra och skapa friktion. Är lårskav ett stort problem för dig kan det vara värt att investera i ett par!

3. Testa babyolja eller mandelolja

För att minska friktionen mellan låren, smörj in dem med en olja. Då glider låren lättare mot varandra. Tänk dock på att det kan bli kladdigt, därför kanske den är mer användbar om man bär kjol eller klänning. 

4. Använd kräm mot skavsår

Bodyglide är framtaget för den som vill vara aktiv och skyddar mot skavsår som framkommer av gnidning. Salvan är återfuktande och skyddande och man kan ha den på låren, men också på armar och runt sport bh:n där man kan få skavsår.

5. Ta på babypuder

Babypuder kanske du bara tänker att bebisar använder? Men det kan vara värt att prova att använda detta på insidan av låren. Blir du svettig absorberar pudret nämligen upp svetten!

6. Ta med deodoranten

Ja, din vanliga deodorant kan faktiskt hjälpa dig mot lårskav. Applicera den som du vanligtvis gör under armarna.

7. Smörj med feta krämer

Är det kris och du har inget av ovanstående hemma? Prova att smörja insidan av låren med en fet kräm för att minska friktionen av att låren gnids mot varandra.

I takt med att solen hälsar på är det många som passar på att få lite färg. Har du bränt dig är det dock några saker du måste göra direkt. Se vad i videon nedan.

Mer:

Brun utan sol-test: De bästa produkterna