Så blir skönhetstrenderna 2020 – 10 underbara beautytips

De 10 största skönhetstrenderna 2020 – spana in dem här och shoppa våra favoriter från butikerna.
De 10 största skönhetstrenderna 2020 – spana in dem här och shoppa våra favoriter från butikerna. - Foto: Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
De 10 bästa beautytipsen och skönhetstrenderna 2020 – spana in dem här och shoppa våra favoriter från butikerna redan nu!

Röda läppar, naturliga ögonbryn och kreativ eyeliner är bara några av de stora skönhetstrenderna vi har spanat in. 

Trend 1: Röda läppar

Vi älskar röda läppar, så för oss känns det helt perfekt att röda läppar nu blir en stor skönhetstrend 2020. Signalröda läppar syntes frekvent på catwalken under Fashion Week SS20. Oavsett om du målar dem med läppstift, läppglans eller läppenna – röda läppar is the way to go!

Rött läppstift i färgen "Ruby Woo", MAC Cosmetics – bara 100 kronor här.

Trend 2: Naturliga ögonbryn

År 2019 blev vi bekanta med begreppen microblading och brow lift. När Glossier sedan lanserade sin Brow Flick var trenden ett faktum; naturligt buskiga ögonbryn, där varje hårstrå får stå i centrum. Vi älskar Xlash Xbrow Eyebrow Pencil!

Tunn pensel för att fylla i de allra finaste hårstråna i ögonbrynet, Xlash Xbrow – bara 149 kronor här.

Trend 3: Kreativ eyeliner

Finns det någon som undgått den kreativa eyelinern? Efter succéserien Euphoria infiltrerade våra hem hakade modevärlden på och kopierade karaktären Jules iögonfallande ögonmakeup på catwalken. Satsa på en riktigt tunn eyeliner, gärna i någon rolig färg, och gå loss!


Finns i fler färger! Flytande vattenfast eyeliner som är lätt att jobba med, L'Oreal Paris – just nu 20 procent rabatt här.

Trend 4: Skippa glowet

Tiden för glow börjar kännas passé, håller du inte med? År 2020 satsar vi istället på en matt look som bäst uppnås med mineraler och puder – för ett naturligt resultat som inte känns "kakigt". 

Grab & Go Starter Kit, bareMinerals – just nu på rea här. 

Perfekt för en riktigt naturlig och matt look! Komplett kit med primer, sminkborste, mineralfoundation och puder. 

Trend 5: Färgen lila


Ljus lila färg har redan smugit sig in i modebutikerna och spås bli den trendigaste färgen 2020. Den känns minst lika relevant i skönhetssammanhang som den gör på modehimlen. Satsa på en ögonskugga i snygg lila färg – varför inte en som glittrar?


Ögonskuggor som glittrar i fyra lila nyanser. Ögonskuggspalett från Pixi – spana in den här.

Trend 6: Skin minimalism

Begreppet skin minimalism betyder enligt Vogue UK att man rensar ut sin hudvård för att bara lämna plats åt det som är nödvändigt. Konceptet lyfter miljöfrågan, genom att promota minskad konsumtion, men innebär såklart också att du får pengar över till att investera i riktigt lyxiga hudvårdsprodukterna som faktiskt gör skillnad.

Double Serum, Clarins – finns att köpa här.

Kan användas som en 4 veckors kur för stressad hud eller som ett vanligt stimulerande serum som appliceras morgon och kväll. 

Trend 7: Diskret nagelkonst

Diskret nagelkonst, eller virgin manicure som konceptet kallas i andra delar av världen, är en riktigt het skönhetstrend inför 2020. Bara de allra mest medvetna beautyjunkies har hittills hoppat på trenden – är du en av dem?


Nagellack som håller länge i färgen "Licorice", Essie – här till 20 procent rabatt.

Trend 8: Klipp lugg

Kändisar som Maisie WIlliams och Dua Lipa var några av de som kapade håret och skaffade lugg år 2019. Nu hakar massan på trenden och luggen känns riktigt  het igen år 2020.


Trend 9: Lipliner 

Markerade läppar och synliga konturer. Gärna i kombination med ett tjockt lager glans. Låter inte det som en härlig sminktrend? Om svaret är ja så har du tur, en väl markerad läpp är nämligen ett bra sätt att vara inne år 2020. Vill du gå steget längre finns även kosmetiska tatueringar för läpparna, som ger dig en permanent linje.

Läppenna i den underbara färgen "Cannes", NYX Professional Makeup – 48 kronor här.

Trend 10: "Smarties-naglar"

Så kallade "Smarties-naglar", eller rainbow nails som de också kallas, är när varje nagel får en egen färg på lacket. Helst i någon riktigt knallig färg. Vi kommer garanterat att anamma denna färgglada trend.

Små nagellack i olika färger från Depend – 29 kronor per styck.


Mer: 

Bra ansiktsserum för torr hy och blandhy – billigt till lyx! 

4 skönhetstrender som kommer vara populära under julen