Redaktionen testar: Här är årets bästa skönhetskalender 2021

Dela på Pinterest
Modettes shoppingredaktör har fått förmånen att testa och utvärdera 5 olika skönhetskalendrar i varierande prisklasser och korat en vinnare. Sanningens ögonblick är här – Vilken blir årets bästa skönhetskalender?

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Det bästa med att ha en adventskalender som innehåller skönhetsprodukter måste väl ändå vara att man varje dag fram till julafton får en ny produkt att testa. Men hur sjutton ska man kunna hitta i den stora djungeln av skönhetskalendrar? Det har Modettes shoppingredaktör tagit reda på!

Vilken är den bästa skönhetskalendern 2021? 

En gång för alla har vår shoppingredaktör testat 5 av de allra bästa kalendrarna med smink och skönhet som finns på den svenska marknaden. 

Det var en jämn kamp mellan 5 starka kandidater: Skincity, Kicks, Nordicfeel, Eleven och Lyko. För att inte spoila innehållet allt för mycket har jag valt att fotografera produkterna i närbild och inte tagit med alla produkter, men vill du ha en riktig överraskning bör du blunda och bara skumma igenom texten istället. Om du väljer att stänga ned fliken här och nu så vill jag bara meddela att jag är säker på att du kommer att bli nöjd oavsett vilken av dessa kalendrar du väljer att köpa.

Och nu... vidare till oss nyfikna skönhetsgalningar som inte kan hålla oss till december. Let's go - här är de bästa skönhetskalendrarna 2021 - och varför! Dessutom, vem är det som säger att man bara får ha en kalender?

Årets bästa skönhetskalender 2021

1. Nordicfeel Advent Calendar 2021

Pris: 1 399 kronor (Värde: 4 625 kronor)

Förpackning: En återanvändbar lila tygväska med Nordicfeels logga på. Snygg och praktisk att förvara saker i. Kalenderpåsarna går också att återanvända, vilket också är en kul liten detalj om man vill göra en egen kalender till någon. 

Innehåll: Den här kalendern innehåller en schysst, varierad mix av produkter med alltifrån smink till hudvård och till och med parfym. Det är också kul att se att den innehåller klassiker som REN Ready Steady Glow Daily TonicClarins Moisture Rich Body Lotion och DKNY Be Delicious perfume, men även lite mer ovanliga produkter som rfsu Klick Cleanse intimate oil och Medik8 Micellar Mousse

Gillar också att när det kommer till så kallade "utfyllnadsprodukter", det vill säga produkter som aktörerna använder för att fylla ut kalendrarna med för att inte gå i konkurs på kuppen (skämt åsido), så har Nordicfeel faktiskt fyllt ut kalendern med vettiga produkter. Till exempel istället för en oanvändbar nagelfil i papper har de lyxat till det med en glasfil. 

Det finns också många produkter i fullstorlek eller i större teststorlek i Nordicfeels kalender, vilket är toppen då man gärna vill kunna prova produkterna ett tag för att se vad man tycker om dem. 

Mina topp 5 produkter i Nordicfeels Adventskalender 2021: 

1. System Profesional Luxe Oil

System Professional Luxe Oil är en lyxig hårolja som jag tidigare har testat. Älskar hur den luktar bubbelgum och får håret att se glansigt och reparerat ut på bara några sekunder utan att tynga ned håret. Den innehåller näringsrika oljor såsom arganolja, jojobaolja och mandelolja. En solklar favorit i min hårvårdsrutin

2. Medik8 Micellar Mousse

Det här inte bara ett ganska nytt märke för mig som jag testat få produkter utav, utan även själva produktidén är något jag aldrig hört talas om förut. Beskrivningen "lyxig, extremt krämig rengöring i mousseform" låter som ljuv musik för mina öron och jag kan bara inte vänta tills jag kan testa denna produkt. Den utlovar dessutom att ta bort smink bättre än traditionellt micellärvatten. Call me intrigued! 

3. Alyssa Ashley Vanilla Eau de toilette

Jag älskar vaniljdoft och just Alyssa Ashleys Vanilla ger mig en sådan sjuk nostalgitripp tillbaka till när jag var tonåring. Jag minns hur jag sprutade frenetiskt med testflaskan inne på ett av Sveriges kändaste varuhus. En riktig klassiker som förtjänar sin titel.  

4. Sol de Janeiro Bum Bum Cream

Sol de Janeiro Bum Bum Cream har en sådan där ikonisk doft som jag är övertygad om att alla kommer känna till om typ 10 år, precis som doftklassiker såsom Coco Chanel 5 perfume och YSL Black Opium. Med det sagt så upplever jag att Bum Bum Cream har en sådan där doft som man först nästan ogillar för att den är så annorlunda och udda, men som man sedan sakta men säkert inleder ett kärleksförhållande med. Innan man vet ordet av så är man (läs: jag) fast. 

5. Isadora Glossy Lip Treat in 82 Red Divine

Glossiga mörka läppar? Ja, det är verkligen inne med statement-läppar och i synnerhet när de är glansiga. Isadora utlovar dessutom att denna läpprodukt ska vara vårdande och mjukgörande, vad är det inte att älska liksom?

Kalendern passar till: Parfymälskaren helt klart. Kalendern innehåller flera härliga dofter som är så pass olika att det inte gör något att man får flera stycken i en och samma kalender. Den passar även någon som vill testa på lite av varje - roliga och lyxiga hudvårdsprodukter, lite smink, hårvård och parfym. En kalender som ger valuta för pengarna.

2. Skincity The Skincare Calendar 2021

Pris: 1 699 kronor (Värde: 5 686 kronor)

Förpackning: Jag är övertygad om att bilderna ovan talar för sig själva, men om du mot förmodan inte skulle se att förpackningen på Skincitys adventskalender är döläcker så kan jag bekräfta det här och nu. Den vackra naturinspirerade och tidlösa designen är utformad av konstnären Veronica Ballart Lilja. 

När man öppnar kalenderdörrarna får man se kalenderns luckor och det finurliga med denna kalender är att man måste vrida och vända på den för att kunna se alla luckor. Det finns alltså luckor på båda sidorna av kalendern. En riktigt rolig och unik design som jag uppskattar! Inuti luckorna finns det dessutom söta tygpåsar med röda rosetter och siffror på. Den här kalendern vinner definitivt titeln "Årets snyggaste adventskalender 2021"!

Innehåll: Bra och varierande innehåll. I vissa luckor finns det till och med två produkter.  I kalendern får en hel del produkter från Skincitys egna märke  som så fint heter Skincity Essentials. Det tycker jag är riktigt kul eftersom jag har fått intrycket av att deras produkter levererar. Kalendern innehåller även en hel del K beauty såsom byWishtrendmake:Prem, Dr. Ceuracle och Klairs vilket också är ett stort plus i min bok. Ett av de mest överraskande momenten under kalenderöppningen var den söta lilla Kokeshi-dockan som Skincity vanligtvis brukar skicka med när man beställer därifrån.

Mina topp 5 produkter i Skincity The Skincare Calendar 2021:

1. MakeTheMake Vitamin C Glow Getter Ampoule

Väldigt kul att Skincity inkluderade dessa ampuller från MakeTheMake. De innehåller ett aktivt koncentrat av C-vitamin i två olika format, hyaluronsyra, Zinc PCA och F-vitamin. Resultatet som utlovas är en rejäl fuktboost och en hud full av lyster.

2. Paula's Choice Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment

Ett lätt, men kraftfullt serum som ska reducera synligheten av fina linjer, ojämn hy, djupa rynkor, ojämn hudtextur samt förstorade porer. Med aktiva ingredienser som retinol och bakuchiol och peptider boostar detta serum från Paula's Choice kollagenproduktionen. 

3. By Wishtrend Acid-Duo Hibiscus 63 Cream

Acid-Duo Hibiscus 63 Cream är en lätt exfoilierande nattkräm som innehåller både LHA och PHA, vilket är toppen för känslig hy då dessa syror inte irriterar huden. Dessutom löser krämen upp tilltäppta porer och balanserar hudens talgnivåer. Utöver det jobbar denna kräm med att få bort oönskad pigmentering och tillför massvis med lyster till huden. Can I get a Amen?

4. Oskia Renaissance Mask

Denna goding från Oskia är en riktigt lyxig och härlig ansiktsmask baserad på syror och enzymer. Den innehåller AHA-syra samt papayaenzym som verkar exfoilierande, balanserar hudens fuktnivå och talgproduktion. Efter att ha använt denna mask känns huden bebismjuk och jag märker av en jämnare textur med lyster.

5. Dr. Ceuracle Vegan Kombucha Tea Essence

Vegan Kombuca Tea Essence ska tydligen vara en multiprodukt som kan användas som både ett återfuktande essence water, ansiktsvatten och fuktmask. Denna produkt utlovar en djupt återfuktad hy med naturligt glow - mums!

Kalendern passar till: Hudvårdsnörden eller någon som vill få en introduktion till hudvårdsvärlden utan att slänga ut en förmögenhet på olika produkter.

3. Kicks Makeup Advent Calendar 2021

Pris: 1 499 kronor (Värde: 3 549 kronor)

Förpackning: Kicks Makeup Advent Calendar har en fin och stadig förpackning i kartong som skriker jul med sina röda och guldiga färger. Den är enkel att öppna och luckorna är enkla att hitta med tydliga siffror. 

Innehåll: I år har Kicks storsatsat och skapat två kalendrar - en med fokus på hudvård och en med fokus på smink. Jag har fått testa deras kalender med makeup.

Jag upplevde att det var olidligt spännande att öppna denna kalender eftersom innehållet var varierat trots att den har fokus på sminkprodukter. Kicks adventskalender innehåller flera produkter från deras egna märken BeautyAct som har en hel del godingar i sitt sortiment och Flaer som är ett nytt märke för mig, men som jag har hört mycket gott om. I vissa av luckorna fick man två produkter, vilket alltid är en positiv överraskning. 

Dessutom innehåller kalendern klassiker som Urban Decay All Nighter Setting Spray, Clinique High Impact Mascara, Buxom Full-On Plumping Lip Cream i nyansen "White Russian" (nostalgitripp till tidigt 2000-tal, någon?!). Överlag en väldigt fin och bra kalender med användbart innehåll som jag tror många sminkälskare skulle bli glada över att få i present.

Mina topp 5 favoriter i Kicks Makeup Advent Calendar 2021:

1. BeautyAct Mania Eyeshadow Quad in "Nude Mania"

En vacker quad med fyra snygga neutrala ögonskuggor som passar till både vardags och festligare tillfällen. Jag älskar hur stilren och elegant förpackningen är. 

2. Lh Cosmetics Fantastick Lipstick in "Bullseye"

När jag såg Fantastick i kalendern blev jag som ett litet barn på julafton. Jag har nämligen nästan använt upp ett helt Fantastick i nyansen "Famous". Denna unika formula är krämig, återfuktande och glossy utan att kännas kladdigt på läpparna. Bullseye ser ut som en riktigt härlig julfärg. 

3. Flaer 103 Precision Powder Brush

Jag vet inte hur många gånger jag har stått i en Kicks-butik för att känna och klämma på Flaers mjuka borstar. De känns som en dröm för huden! Den här puderborsten är spetsig vilket gör den till en riktig multiuse-borste.

4. BeautyAct Instant Blur Primer

Den här primern från BeautyAct utlovar en blurrad och polished finish. Den innehåller härliga ingredienser som zink, a-vitamin och iris florentina. I Kicks kommentarfält på deras hemsida har någon kommenterat "Insta-filter på tub!" och det låter ju minst sagt lovande. 

5. Urban Decay All nighter setting spray

En klassiker i de flestas sminkväskor. All nighter setting spray får sminket att sitta på plats länge! Kul att se detta setting spray i kalendern då jag tror att det är många som uppskattar det.

Kalendern passar till: Alla som är intresserade av smink, både nybörjare och inbitna sminkfantaster. 

4. Lyko Skinderella Julkalender 2021

Pris: 799 kronor (Värde: 4 400 kronor)

Förpackning: Lyko Skinderella julkalender har en elegant och stilren förpackning som känns lyxig. Bokstäverna är vackert ingraverade i guldfärg och eftersom kalendern har en burgundy-färg så kan man ha den framme året runt. Snygg box som kan återanvändas och tygpåsarna med siffror likaså. 

Innehåll: Ett kul urval av produkter. Jag gillar verkligen att det inte är de mest klassiska produkterna man får, utan lite mer annorlunda märken och produkter som man sällan ser i adventskalendrar med skönhetsinnehåll. Det känns som att Lyko har tänkt till och valt ut en rad olika produkter för både hår och hud. Eftersom detta är den billigaste skönhetskalendern i detta test måste jag också ge dem kudos för att ändå ha lyckats skapa en prisvärd kalender till en liten peng. Denna julkalender innehåller en härlig mix av märken som Starskin, Doctor Babor, Davines, Maria Åkerberg och Dermalogica

Mina topp 5 produkter i Lyko Skinderella Adventskalender 2021:

1. Pixi Vitamin C Caviar Balm

Huden kan ofta kännas lite grå och glåmig under hösten. Då är denna leave on-mask från Pixi med vitamin C räddaren i nöden. Denna produkt utlovar en härlig lyster som fungerar perfekt som en bas under makeup.

2. Dr Ankerstjerne Superfood Multipurpose Face gel

Endast denna ansiktsgel kostar mer än vad själva kalendern kostar. Superfood Multipurpose Face gel ska fungera som ett anti-age serum, ögongel, dag- och -nattkräm, som en extra fuktboost eller på kindbenen ovanpå smink för extra lyster. Gillar att den kommer i en lyxig pumpflaska, vilket känns hygieniskt och bra.

3. Ecocooking day cream

Ecocooking är ett danskt hudvårdsmärke med fokus på organiska och naturliga ingredienser. Det som tilltalade mig med denna dagkräm är dels den härliga förpackningen som ger mig retrokänsla, men även att den innehåller hyadisine som verkar på samma sätt som hyaluronsyra.

4. Davines More Inside This is a Blow Dry Primer

Denna primer till håret från Davines utlovar volym och struktur samtidigt som den ger värmeskydd, fukt och förkortar torkningstiden. Gillar att Lyko har valt att ta med denna produkt i kalendern eftersom det är en användbar produkt som man sällan hör talas om.

5. Doctor BABOR Power Serum Ampoules

En riktig julkalender-klassiker vid det här laget. Men vad gör det när dessa ampuller från Doctor Babor är så bra?! I detta trepack får man testa på ampuller med hyaluronic acid, vitamin C och peptider.

Kalendern passar till: Den som tycker om att testa många olika produkter inom hårvård och hudvård. Den här kalendern har ganska många travel sizes i rimliga storlekar, men även en del full sizes. En bra present att ge bort till någon som älskar skönhet.

5. Eleven Advent Calendar 2021

Pris: 1 299 kronor, just nu på extrapris för 1 039 kronor. (Värde: 4 008 kronor)

Förpackning: Elevens julkalender har en likande förpackning i tyg som Nordicfeel har. En praktisk, enkel och smidig väska som är återanvändbar, vilket är toppen. Påsarna med siffror på är riktigt snygga och ser lyxiga ut.

Innehåll: Den här kalendern innehåller lite av varje - en del hudvård, lite smink, lite nagelprodukter och även lite hårvård. Gillar att märken som Medik8, Filorga, Dermaceutic och REN finns i kalendern. Det som jag dock ställer mig lite frågande till är varför man har valt att inkludera Schwarzkopf Blondme Blonde Wonders Restoring Balm i kalendern, för det är ju inte givet att alla som köper kalendern är blondiner. Annars en trevlig kalender. 

Mina topp 5 produkter i Eleven Advent Calendar 2021:

1. Medik8 Cream Cleanse

Denna krämrengöring från Medik8 ska vara lugnande, silkesmjuk och mild samtidigt som den avlägsnar smuts från avgaser, orenheter och makeup. Cream Cleanse är speciellt framtagen för torr och känslig hud. 

2. Filorga NCEF-Reverse Eyes cream

Ögronkräm från Filorga som ska reducera rynkor, mörka ringar, påsar, ge lyster och fasthet för huden under ögonen. Innehåller en cocktail av 5 aktiva ingredienser: hyaluronsyra, vitamin A, vitamin H, vitamin E och kollagen. Låter lovande! 

3. Dermaceutic Radiance Expert Brightening Cream

Jag har testat en del produkter från Dermaceutic förut, men inte just denna nattkräm. Den utlovar en hud med massvis av lyster, arbetar aktivt mot pigmentförändringar och jämnar ut hudtonen. Innehåller ingredienser som niacinamide, mandelaic acid, salicylic acid och arbutin. 

4. REN Evercalm Global protecting Day cream

En skonsam och härlig dagkräm för torr hy! Jag tycker denna kräm är perfekt för kyliga vinterdagar när huden behöver lite mer skydd och fukt. 

5. Doctor Babor Lifting Cellular Collagen Booster Cream

Lifting Cellular Collagen Booster kräm är en riktigt lyxig och trevlig dagkräm som ska fylla ut huden inifrån, förbättra hudens elasticitet och reducera fina linjer samt rynkor. Förutom marint kollagen och elastin innehåller denna dagkräm även hyaluronsyra för en maximal fuktboost.

Kalendern passar till: En tonårsflicka som vill experimentera med olika skönhetsprodukter eller en person som tycker om den naturliga looken och vill fokusera på att få en fräsch och vacker hy.

* Produkterna är pressutskick, men det påverkar inte redaktörens personliga åsikter i denna artikel.

Läs mer: 

Årets julkalendrar eller adventskalender 2023 – inom smink och skönhet