5 favoriter – ögonkräm som ger resultat

Ögonkräm
5 favoriter – ögonkräm som ger resultat
Dela på Pinterest
Huden kring ögonen är både tunn och känslig och behöver därför specifika produkter anpassade för just ögonen. Spana in redaktionens favoriter – Modette tipsar om 5 olika ögonkrämer som ger resultat.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. 

Om du vill slippa rynkor och mörka ringar under ögonen är det viktigt att du använder en ögonkräm. Räcker det inte bara att använda en vanlig ansiktskräm? Nej det gör det inte. En ögonkräm har en lättare konsistens än en vanlig ansiktskräm vilket gör det enklare för huden runt ögonen att absorbera krämen. Den tunna huden kring ögonen behöver lätta produkter som inte tynger ner huden. 

Ögonkräm bäst i test

 Modette har tagit fram marknadens 5 bästa ögonkrämer som motverkar torr hud, mörka ringar, påsar under ögonen och rynkor.

Anti-age ögonkräm: Verso Skincare Eye Cream


En ögonkräm från Verso med en rik och mjukgörande formula. Ger huden runt ögonen en optimal fuktbalans och långsiktigt näring. Klicka hem den härifrån!

Återfuktande ögonkräm: La Roche-Posay Toleriane Ultra Eye

En personlig favorit! En lätt och fräsch ögonkräm som lugnar och återfuktar huden kring ögonen till ett bra pris. Klicka hem den härifrån!

Ögonkräm mot mörka ringar under ögonen: The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG Eye Serum 30 ml

Denna ögonkräm från The Ordinary innehåller en hög koncentration av koffein vilket är effektivt mot mörka ringar under ögonen. Klicka hem den härifrån!

Ögonkräm mot påsar under ögonen: Beauté Pacifique Puffy Eyes Gel

En skön gel som stramar upp och motverkar påsar under ögonen. Klicka hem den härifrån!

Ögonkräm mot rynkor: Verso Skincare Super Eye Serum 


En lätt ögonkräm som motverkar ålderstecken. Denna ögonkräm innehåller Retinol 8 som kickar igång en föryngringsprocess. Använd morgon och/eller kväll, glöm inte att använda solskydd som sista steg i hudvårdsrutinen då denna produkt innehåller syror. Klicka hem den härifrån!

Hur applicerar man ögonkräm?

Börja med att klicka ut ett pumptryck eller en ärtas storlek av din ögonkräm. Dutta sedan ögonkrämen under ögat, arbeta inifrån och ut. Du ska arbeta uppåt och utåt, annars tynger du ner huden i onödan. När man applicerar ögonkräm så ska du vara lätt på handen. Ögonkräm appliceras som ett fjärde steg i din hudvårdsrutin.

  1. Rengöring
  2. Toner
  3. Serum
  4. Ögonkräm
  5. Ansiktskräm
  6. Solskydd

Varför ska man ha ögonkräm?

Då huden kring ögonen är väldigt tunn är det viktigt att använda en särskild kräm men mindre molekyler än en vanlig ansiktskräm. Om molekylerna är för stora kan inte huden kring ögat ta upp ansiktskrämens goda egenskaper. Man ska använda ögonkräm för att hålla huden återfuktad, om du vill motverka rynkor och mörka ringar under ögonen är ögonkräm ett måste i din hudvårdsrutin. 

Artikelbild: Pexels/ KoolShooters

Läs mer:

Stor guide: Så blir du av med mörka ringar under ögonen

Stor guide: Allt om lash lift och ögonfransserum