5 anledningar till att börja torrborsta

Har du provat att torrborsta? - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Att torrborsta har inte bara positiva egenskaper för huden - det kan också öka din blodcirkulation och minska inflammation i kroppen!

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Vad är torrborstning?

Torrborstning är en typ av exfoliering av kroppen som du gör med hjälp av en specifik borste. Du ska torrborsta kroppen efter att du exempelvis har duschat, men borsten ska hållas torr. 

Så använder du en torrborste

Börja nerifrån och upp när du använder en torrborste. Använd sedan cirkulära rörelser upp mot hjärtat. Det räcker med att torrborsta ungefär 2-3 gånger i veckan för att boosta kroppen. Om du upplever obehag så kan du prova en mjukare borste. Det är även bra att smörja in sig i en lugnande olja efter att du har torrborstat.

5 anledningar till att torrborsta kroppen

1. Torrborstning exfolierar döda hudceller

Genom att torrborsta kroppen blir du av med döda hudceller på ett skonsamt sätt. Många menar att torrborstning är skonsammare för huden än vanlig exfoliering – såsom body scrubs. När du exfolierar kroppen hjälper du huden att ständigt föryngra sig genom att producera nya hudceller. På så sätt kan du även uppnå lyster och glow i din hud – vem vill inte det?

2. Torrborstning minskar inflammation

När du torrborstar stimulerar du lymfsystemet, vilket i sin tur påverkar kroppens immunförsvar. Eftersom lymfsystemets främsta uppgift är att rensa ut gifter ur kroppen så kan torrborstning öka effekten, och du får en naturlig detox! 

3. Torrborstning renar dina porer

Genom att avlägsna döda hudceller och andra avlagringar får dina porer lättare att andas, och därmed täpps de inte igen. Det finns specifika torrborstar för ansiktet som är lämpliga om du vill bli av med exempelvis pormaskar. 

4. Torrborstning kan minska celluliter

Celluliter kan uppstå av olika anledningar, det är såklart inget man ska skämmas över. Men det finns de som förespråkar att torrborstning kan minska celluliter eftersom torrborstning gör att kroppen får upp sin blodcirkulation, gör sig av med överflödig vätska och gifter. 

5. Torrborstning är ett miljövänligt alternativ

Det kanske inte är många som känner till att exfolierings-krämer av olika slag, exempelvis bodyscrubs, innehåller mikroplaster. Mikroplaster är som små plastkulor – och när vi använder det i duschen kommer mikroplasterna ut i naturen. Använd istället en torrborste för att exfoliera på ett miljövänligare sätt. 

Torrborsta med 4 utvalda favoriter 

1. Torrborste med skaft

Praktisk torrborste med skaft och handtag. Köp här!

2. Torrborste för ansikte

En mjukare torrborste som avlägsnar orenheter från ansiktet. Köp här!

3. Torrborste Soft

För dig som är ny på att torrborsta passar en mjukare variant. Köp här!

4. Torrborste Medium

Samma modell fast med hårdare strån. Köp här!

Mer:

Stor guide: Allt du behöver veta om retinol

12 budgetprodukter inom hudvård – som verkligen fungerar

Artikelbild: Pexels

Hud