Plockat för mycket ögonbryn? Då måste du läsa det här

Har du plockat för mycket ögonbryn?
Har du plockat för mycket ögonbryn? - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Oops... I did it again. Har du plockat för mycket ögonbryn? Var försiktig när du går loss med pincetten. Här kommer våra tips!

App, app, app. Lugn med pincetten! Ögonbryn är inte som vilka hår som helst – och är du inte försiktig med hur mycket du plockar riskerar du att missgynna hårväxten och sabba ögonbrynen permanent. 

Läs mer: Browlift – här är allt du vill veta om ögonbrynstrenden

Plockat för mycket ögonbryn: så här räddar du det

Okej, men olyckan är redan skedd, eller hur? Om du har plockat för mycket ögonbryn kan det ta ungefär 1-2 veckor för dina bryn att växa sig tillrätta igen. Har du otur hinner dock inte allt växa ikapp som det såg ut från början, det kan ta betydligt längre tid.

Det du kan göra nu är att köpa ett ögonbrynsserum som stimulerar hårsäckarna på ögonbrynen, så de får hjälp på traven att växa ut. Du kan också köpa en ögonbrynsgel så du kan forma ögonbrynen tillrätta.

Alltså:

  1. Ögonbrynsserum
  2. Borsta med gel
  3. Vänta

Och sedan: följ våra tips för att undvika att plocka för mycket igen.

Så undviker du att plocka för mycket ögonbryn

1. Plocka inte mer än varannan vecka

Att stå och plocka lite sporadiskt medan du borstar tänderna eller sminkar dig är inte en bra rutin. Ögonbrynen har en speciell tillväxtfas, och om du vill ha snygga ögonbryn ska du plocka noga och bra i etapper om ungefär varannan vecka. 

2. Plocka inte när du har smink

Två anledningar: den första är att det kan komma in onödigt smuts i hårsäckarna – och då kan du få finnar runt ögonbrynen efter du plockat dem. Den andra anledningen är att du helt enkelt inte ser vad och hur mycket du plockar om du har smink på dig. 

3. Titta inte på ditt andra ögonbryn

Du kanske har ett favvo-ögonbryn som har den där perfekta formen? Men faktum är att ögonbrynen ser olika ut, och ofta har man ett ögonbryn som ser ut på ett visst sätt – medan det andra ser ut på ett annat. Försök med andra ord inte att sikta på att de ska se likadana ut. 

4. Utgå från ögonbrynens form

Försök inte ändra form på ögonbrynen, "embracea" istället dina egna ögonbryns former. Risken är att du plockar för mycket ögonbryn och att du sabbar din naturliga form. 

5. Du plockar för smalt

Alltså, vet du hur galet besatta en del är av att just få buskiga ögonbryn? Soap brows är ett exempel på hur du kan få till buskiga bryn hemma – så innan du plockar kan du läsa mer om det här!

Plocka inte mer ögonbryn än nödvändigt, så kommer dina bryn växa sig tillrätta igen!

Mer:

6 knep för att bli av med inåtväxande hårstrån