Microblading för ögonbryn – tänk på det här innan du bokar tid

Microblading är för dig som är trött på att ständigt behöva fylla i dina ögonbryn. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du inte helt nöjd med formen på dina ögonbryn? Då kan microblading vara lösningen för dig. Med microblading får du en naturlig look och form på dina bryn. Modette har tagit reda på allt du behöver veta om metoden!

Den här artikeln innehåller köplänkar.

Microblading är till för dig som har ojämna bryn, glesa bryn, överplockade bryn, icke-existerande bryn eller bara vill ha dem mer fylliga. Microblading är en teknik som gör att ögonbrynen ser mer tydliga, fylliga och jämna ut – samtidigt som de behåller en naturlig look och form. 

Läs också: Browlift – allt du vill veta om behandlingen

Hur fungerar microblading? 

Microblading är en metod där enskilda hårstrån tatueras in i huden med ett verktyg som heter microblade. Med hjälp av maskinen ritas varje hårstrå var för sig för att matcha dina egna ögonbryns färg och grovhet. Pigmentering är till för att tillsätta strån när det inte finns några i samma färg som dina befintliga strån.  

Naturligt resultat med microblading 

Eftersom varje hårstrå görs strå för strå och blandas in i de befintliga hårstråna som finns i ögonbrynet får man ett naturtroget resultat och det syns knappt att man gjort en behandling. Det kommer alltså inte se onaturligt eller "fake" ut – i alla fall så länge du bokar en seriös behandling som har alla certifikat som behövs.

Hur lång tid tar behandlingen? 

Är det första gången du ska göra microblading tar behandlingen ca 2-2,5 timme. Vid påfyllning tar det ungefär 1 timme. 

Eftervården är otroligt viktig – 70% av resultatet 

För att få ett så bra resultat som möjligt av sin microblading är eftervården extremt viktig. Första dagen ska man tvätta och smörja ofta med bomullspads och ljummet vatten. Salvan som du ska smörja med får du med hem från kliniken och den ska appliceras med en tops. Undvik att röra dina bryn med fingrarna. 

När du gjort microblading på en klinik kommer du att få tydlig och specifik information om hur du ska sköta dina bryn efter behandlingen. 

Hur länge håller microblading? 

Microblading har en hållbarhet upp till 2-3 år, men det krävs att du fyller på brynen var 6:e månad. Efter första behandlingen rekommenderas en påfyllnad efter 1-2 månader för att pigmentet ska fästa ordentligt. 

Kan alla göra microblading? 

Nej, microblading görs inte på gravida, ammande eller personer under 18 år. Det finns också en hel del sjukdomar eller hudåkommor som sätter käppar i hjulet. Bland annat utförs inte microblading om du har diabetes, psoriasis, eksem, har allergier eller äter vissa läkemedel. Vänd dig till kliniken för att få mer information. 

Vill du veta mer och boka tid för konsultation? Tryck här!