Därför ska du aldrig gå och lägga dig med blött hår

Sova med blått hår, hårvård
Sover du med blött hår? Då kan du få svamp i hårbotten. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Går du och lägger dig på huvudkudden med blött hår? Då borde du läsa det här! Det finns nämligen flera nackdelar med det...

Många duschar på kvällen och går sedan och lägger sig i sängen med blött hår. Är du kanske en av dem? Då kommer du troligen tänka om efter att du har läst det här!

Ditt hår blir inte bara mer tovigt om du sover med blött hår. Det är också känsligare och slits därför också mer, även om du har satt upp det i en tofs när du sover. Att borsta håret när det är blött gör även att hårstråna lättare går av. 

Blött hår kan orsaka hårproblem

Men den stora anledningen till varför du borde tänka till (som verkligen får oss att höja på ögonbrynen!) är att ditt blöta hår kan orsaka svamp! Ja, det är sant. I den fuktiga miljön trivs nämligen svampbakterier vilket kan spridas till din kudde och hår.

"Svamp gillar varma och fuktiga miljöer och om du konsekvent sover med blött hår kan det orsaka överväxt av svamp som i sin tur kan leda till skalpproblem och mjäll", säger Sally-Ann Travers i en intervju med Cosmopolitan.

Så hädanefter kanske det är värt att ta fram hårtorken eller låta håret lufttorka innan du hoppar ner till sängs?

Foto: Unsplash

Det finns en hel del missar man kan göra när det kommer till skönhet. Hur många av de här felen gör du egentligen när du borstar ditt hår?

Mer:

Därför blir ditt hår fett och så undviker du det

90-talsfrisyrerna du glömt – som kommer bli supertrendiga i sommar