Sugen på flätor? Här är din perfekta inspo-guide

Bli snyggast på festen med en flätad frisyr. - Foto: Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Flätade frisyrer är snyggt både till vardag och fest – så varför inte fixa en snygg balfrisyr med flätor? Inbakad, utbakad eller fiskbensfläta – möjligheterna är många. Här får du inspiration och frisyrtips som gör dig snyggast på festen!

Flätor är en omåttligt populär trend inom både mode- och kändisvärlden. Dessutom är det ett enkelt knep för att göra festfrisyren extra snygg. Här får du inspiration till att hitta den perfekta flätan för just ditt hår.

Läs också: Bröllopsfrisyr – se bilder på kort, halvuppsatt och långt hår

Flätade frisyrer till bal och fest: Blommor i håret

Skapa en romantisk look genom att fästa blommor i håret. Färska blommor är alltid snyggt, men det fungerar lika bra med fejkblommor – de håller sig dessutom snygga hela dagen. Du kan fläta in blommorna i håret eller fästa dem med hårnålar eller spännen. Testa dig fram vad du tycker är snyggast!

En lös sidofläta blir extra romantisk med lite vackra blommor. Foto: Unsplash
Har du kortare hår kan du fläta längderna och fästa i blommor där du tycker att det blir snyggt. Foto: Pexels
Gör en inbakad fläta i hela håret och sätt i blommor som matchar din outfit. Foto: Igor Kovalchuk/Stella Pictures

Flätade frisyrer till bal och fest: Bohemisk och busig

Ett kul stylingtips är att locka håret innan du flätar det. Fläta håret löst eller tvinna ihop håret lite "slarvigt". Även här kan det vara fint att fästa i blommor, kvistar eller någon annan snygg dekoration.

Lockat hår som är löst flätat ger dig en drömsk look. Foto: Unsplash
Om du har en romantisk outfit blir det extra snyggt att toppa det med en rufsig och avslappnad fläta. Foto: Pexels

Flätade frisyrer till bal och fest: Sidofläta

En sidofläta är extra snyggt om du har långt hår. Här kan du leka med olika typer av flätor eller hålla dig till en variant. Frisyren går även att variera genom att fläta den hela vägen från toppen av huvudet eller bara fläta en liten del av längderna.

Även om du har en elegant klänning kan det vara snyggt med en lös sidofläta. Foto: Elena Yurkina/Stella Pictures
Att göra en inbakad fläta hela vägen från kronan av huvudet är ett smart knep att få håret att hålla sig på plats hela dagen. Foto: Unsplash

Flätade frisyrer till bal och fest: Fläta en krona

Gör en längre fläta och fäst som en krona runt ditt huvud. Den går att variera genom att göra den både strikt eller lite mer busig – oavsett kommer frisyren få dig att känna dig som en drottning!

En flätad krona lyfter hela din look och gör den mer elegant. Foto: Unsplash
Vill du ha en romantisk stil passar en flätad krona perfekt. Prova även att fästa i lite blommor för att göra frisyren ännu mer ljuv. Foto: Unsplash

Flätade frisyrer till bal och fest: Kort hår

Många upplever att det är svårt att få till en snygg frisyr när de har kort hår. Men även här är flätan ett perfekt val. Gör en inbakad fläta med allt hår för att skapa en snygg detalj på huvudet. Eller gör flera små flätor där du tycker det blir snyggt.

Skapa en snygg detalj på huvudet med en inbakad sidofläta. Foto: Freepik
Gör flera små flätor och fäst till en snygg uppsättning i nacken. Addera gärna blommor eller ett snyggt spänne för att förhöja din stil. Foto: Galyna Obukhan/Stella Pictures

Flätade frisyrer till bal och fest: Långt hår

Långt hår är såklart tacksammast att göra snygga flätor med. Här kan man variera sig i en oändlighet. Låt håret vara utsläppt och gör mindre flätor, fläta bara en del av håret eller gör en lite extra avancerad fläta där du kombinerar olika tekniker. Låt fantasin flöda!

Låt håret få hänga fritt och gör två mindre flätor som går ihop till en för att rama in frisyren. Foto: Michael Gray/Stella Pictures
Locka hela håret och gör två mindre flätor som du fäster som en krona runt huvudet. Foto: Unsplash
Ta det ett steg längre och låt frisyren tala för sig själv. Skapa en vacker kreation med hjälp av olika flätor som flätas tillsammans i en stor. Foto: Pixabay

Läs även:
Populära hårtrender 2021 – frisyrerna och färgerna att satsa på
Så här får du tjockare hår snabbt – supertips för dig!
Håruppsättning till bal och bröllop