Mest läst

5 serum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet

Hyaluronsyra serum
5 serum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet.
Dela på Pinterest
Fuktbomben på allas läppar – hyaluronsyra. Modette ger dig allt du vill veta om hudvårdssnackisen hyaluronsyra och tipsar om 5 serum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. 

Vad är hyaluronsyra?

Säg hej då till torr och fuktfattig hy med superingrediensen hyaluronsyra. Hyaluronsyra är faktiskt inte en syra utan en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i huden. Det är hyaluronsyra och kollagen som får vår hud att kännas återfuktad, fyllig och “plumpig”.  Produktionen av hyaluronsyra avtar tyvärr med åldern, vid 30 års ålder har vi cirka 80% hyaluronsyra i huden. När den naturliga hyaluronsyra vi har i huden avtar får man en torrare, mindre elastisk och mattare hud. Därför kan det vara bra att köpa produkter med hyaluronsyra som binder fukt då huden får lite extra hjälp utifrån. 

Vad gör hyaluronsyra för huden?

Hyaluronsyra binder fukt i huden och håller huden spänstig och återfuktad. Det som är så fantastiskt med hyaluronsyra är att den kan binda fukt upp till 1000 gånger sin egna vikt – snacka om en riktigt fuktbomb. 

5 serum med hyaluronsyra att klicka hem

1. La Roche-Posay Hyalu B5

Ett effektivt serum med två olika typer av hyaluronsyra som reducerar rynkor och ger huden lyster.

2. Emma S. Ageless

En riktigt fuktboost till ett grymt pris. Klicka hem serumet härifrån.

3. The Ordinary Hydrators and Oils

En budgetfavorit för endast 89 kronor. Serumet innehåller molekyler i flera olika storlekar som arbetar på olika nivåer. Klicka hem det härifrån!

4. Peter Thomas Roth Water Drench Hyaluronic Cloud Serum

Ett intensivt återfuktande serum som förbättrar hudens textur. Redaktionens favorit som boostar huden ordentligt. Klicka hem det härifrån!

6. Medik8 Skin Ageing Hydr8 B5 Serum 

Ett serum som återfuktar på djupet och ger mjuk och slät hud. Serumet innehåller även Vitamin B5 som stimulerar hudförnyelse. Klicka hem serumet härifrån!

Fördelar med hyaluronsyra

Det finns många fördelar med hyaluronsyra:

  • Håller huden återfuktad
  • Förhindrar utvecklingen av rynkor
  • Antioxidanter som håller huden frisk
  • Ökar cellaktiviteten i huden
  • Passar till alla åldrar och hudtyper

Hur använder man hyaluronsyra på bästa sätt?

När du använder hyaluronsyra regelbundet så upprätthåller du en bra fuktbalans i huden, därför ska du smörja huden morgon och kväll. Mest effektivt är att använda ett serum med hyaluronsyra då det innehåller mindre molekyler som enklare tränger ner i huden. Ju mindre och kortare molekyler, ju djupare tränger serumet ner i huden. Du kan även komplettera ditt serum med en ansiktskräm med hyaluronsyra, då får du optimal effekt.

Artikelbild: Pexels/ Pavel Danilyuk

Läs mer:

Stor guide – 10 vitamin C serum som ger dig glow

Bäst i test: Serum för ansiktet