Återfuktande och uppfriskande – 6 face mists att spana in

Face mist
Återfuktande och uppfriskande – 6 face mists att spana in - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Återfuktande och uppfriskande – en härlig face mist är ett måste i hudvårdsrutinen. Modette tipsar om 6 face mists att spana in.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Face mist

När du känner att du snabbt vill tillföra fukt till ansiktet då är det en face mist du behöver. En face mist är bra använda om du har torr hy eller bara vill känna dig uppfriskad. En face mists uppgift är att ge huden fukt och ge nytt liv till torr och livlös hy – det fungerar som en riktigt fuktboost!

Sitter du framför en dator flera timmar per dag kan det vara skön att använda en face mist för att återfukta ansiktet. Man kan använda face mist när som helst under dagen för att fräscha upp hyn – du kan inte överdosera! 

Face mist eller ansiktsspray?

Face mist och ansiktsspray är samma sak, det är bara två olika ord. 

Det finns olika varianter av face mist, vissa kan man spraya på sminket som gör att sminket håller längre och sitter på plats under hela dagen. Beroende på vad din hy har för behov så kan du anpassa din hudvård och köpa en face mist passande egenskaper, har du en fet hy kan en face mist som ger en mattande effekt vara bra att köpa. Har du en fuktfattig hy kan en face mist för torr hud med lyster vara passande. 

Så använder du face mist

Fördelar med en face mist är att det är en smidig produkt att ha i handväskan eller på skrivbordet och spraya ansiktet vid behov. 

Antingen kan du applicera face mist direkt efter rengöring, då använder du din face mist som en toner. Du kan även använda face mist över sminket för att fräscha upp huden under dagen. Det finns också face mists som du kan använda som sista steg i din sminkrutin – du använder då en face mist med primereffekt som "låser in" och fixerar sminket. Andra face mists används för att tillföra vitaminer och fukt till huden. 

Så applicerar du face mist

  • Skaka om flaskan ordentligt
  • Stäng ögon och mun
  • Håll flaskan 15-20 cm från ansiktet
  • Spraya över hela ansiktet
  • Torka bort överflödig spray vid ögon och mun

Face mist: Bäst i test 2021

1. Dermalogica Multi-Active Toner

En riktigt räddare i nöden när huden känns torr och saknar lyster. Spana in den här!

2. Pixi Glow Mist

En face mist med 21 naturliga oljor och aloe vera som ger huden extra näring. Glöm inte att skaka flaskan ordentligt. Klicka hem den här!

3. Peter Thomas Roth Water Drench Hydrating Toner Mist

Återfuktning som håller upp till 72 timmar! Klicka hem den här.

4. INDY BEAUTY Antioxidant Hydrating Facial Mist

En budgetfavorit som innehåller hyaluronsyra och vitamin C. Köp den här!

5. Emma S. Moisturising Facial Mist

Återfuktar och piggar upp huden på direkten. Spana in den här.

6. Cicamed Face Mist Sensitive

Redaktionens favorit! Denna face mist innehåller lugnande ingredienser som ekologisk trollhassel och aloe vera. Huden känns frisk och återfuktad! Klicka hem den härifrån.

Tips! Ska du ut och flyga? Packa ner en återfuktande face mist i handbagaget och använd under resan – då slipper du få torr och glåmig hy av luften i flygplanet. 

Artikelbild: Pexels/ cottonbro

Läs mer: 

Keratosis pilaris – så blir du av med plitor och knottrig hud

Steg-för-steg guide – så får du dewy skin

Fotvård: 5 steg till fina fötter hemma