7 lermasker som rengör huden på djupet

Lermask
Djuprengörande lermask - Foto: Shutterstock/ Claudia K
Dela på Pinterest
Klicka hem en lermask som rengör huden på djupet och motverkar stora porer och finnar. Modette tipsar om sju grymma lermasker att spana in.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. 

Vad är en lermask?

En lermask är en sorts ansiktsmask man använder för att rengöra huden på djupet. Det finns lermasker med olika egenskaper, vissa ger glow andra innehåller AHA- och BHA-syra. Det kan vara svårt att hitta en lermask som passar ens hudtyp, men ge inte upp – det är värt det när du väl hittar en som fungerar för dig och din hy. 

Om du, precis som vi på Modette, älskar att ha hemmaspa och testa olika hudvårdsprodukter är det ett måste att klicka hem en lermask. 

Vad är en lermask bra för?

Det finns många fördelar med att använda en lermask regelbundet. Lermasken är bland annat väldigt effektiv mot förstorade porer, absorberar överflödig olja i huden och förebygger pormaskar och finnar. 

Vad ska man tänka på när man köper en lermask?

När du köper en lermask är det viktigt att köpa rätt produkt som inte torkar ut din hud. Kom ihåg att utgå från din hudtyp när du köper en ny mask. Det finns lermasker till fet, kombinerad och torr hy. 

Hur ofta ska man använda lermask?

Lermasker tenderar att vara uttorkande så man ska inte använda dem för ofta. 1-3 gånger per vecka räcker väl. Om du har torr och känslig hy bör du inte använda lermasker för ofta. Ett hett tips är att använda en fuktmask efter att du använt en lermask, på så sätt rengör du huden på djupet och tillför sen extra fukt. 

Hur länge ska man ha en lermask?

Läs anvisningarna på förpackningen. Använd inte produkten längre än rekommenderat då det ofta finns högkoncentrerade ämnen i lermaskerna som kan irritera huden. 

Glöm inte att återfukta huden ordentligt efter att du använt en lermask!

7 lermasker som rengör på djupet

1. GlamGlow Supermud Clearing Treatment

GlamGlow är mästare på lermasker. Detta är en exfolierande lermask som tar bort pormaskar och andra orenheter. Det som gör denna lermask så bra är att den innehåller sex olika AHA- och BHA-syror! Köp lermasken från GlamGlow här!

2. Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Black Mask

Redaktionens favorit! Detta är en lermask som rengör huden på djupet – samtidigt som den återfuktar.  Passar alla hudtyper, även de med känslig hy. Klicka hem den här!

3. INDY BEAUTY Clear Skin Mud Boosting Facial Mask

En budgetfavorit från Therese Lindgrens Indy Beauty. Avlägsnar döda hudceller, minskar pormaskar och lämnar huden med massor av glow! Kan det bli bättre? Köp lermasken här!

4. Emma S. Purifying Mud Mask

Boosta huden med fukt och näring med denna lermask från Emma. S. Passar dig med normal, blandhy eller fet hy. Köp den här!

5. Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque 

En rengörande lermask som lämnar huden med en fräsch känsla. Använd 1-2 gånger per vecka på de feta partierna i ansiktet. Klicka hem den här!

6. Origins Original Skin™ Retexturing  Mask With Rose Clay

Om du behöver lyster och glow är detta lermasken för dig. Köp den här!

7. SKIN TREAT 10 MIN BHA Anti-Blemish Face Mask

Djuprengörande lermask med 95 procent naturligt innehåll som balanserar huden. Spana in den här!

Artikelbild: Shutterstock/ Claudia K

Läs mer: 

Återfuktande och uppfriskande – 6 face mists att spana in

Steg-för-steg guide – så får du dewy skin

5 serum med hyaluronsyra som återfuktar på djupet