Recension: L300 Cleansing hudvårdsserie - bästa plånboksvänliga hudvårdsprodukterna

Dela på Pinterest
L300 släppte i mitten av oktober sin nya hudvårdsserie Cleansing som är speciellt anpassat efter vårt nordiska klimat. Modettes shoppingredaktör har under ett par veckor testat hudvårdsserien.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

När L300 släppte sin nya hudvårdserie Cleansing blev jag genast nyfiken eftersom den innehåller en av mina favoritingredienser när det kommer till hudvård, nämligen niacinamid, eller provitamin B5 som det också kallas. Jag har fått möjligheten att testa (nästan) hela serien och let me tell you - it's good, really good. 

Nu har det gått ett par veckor sedan jag fick hem L300 Cleansing hudvårdsserie i ett pressutskick och jag känner att jag har skapat mig en god uppfattning om vad jag tycker om produkterna. 

Jag som recenserar produkterna är 26 år gammal och har en normal till kombinerad hy. När jag väljer hudvård söker jag mig gärna till produkter med kraftfulla ingredienser som gör skillnad både kortsiktigt och långsiktigt. Det är därför jag tycker att niacinamid är en sådan dunderingrediens då den både lugnar och förebygger blemmor, återfuktar, gör porerna mindre synliga, stärker hudbarriärern, jämnar ut hudtonen, ger lyster... You name it! Jag skulle kunna hålla på att hylla denna hudvårdsingrediens i evigheter. Nåväl, tillbaka till recensionen. 

Dessa hudvårdprodukter från L300 ska enligt märket själva fungera utmärkt till alla sorters hudtyper, i synnerhet de som har lite känslig hy. 

L300 Cleansing-serien består av 9 olika produkter som innehåller den aktiva ingrediensen prebiotika som hjälper huden att hålla sig stark, balanserad och frisk. Denna hudvårdsserie utlovar dessutom att den ska vara återfuktande och skonsam mot huden. Några av produkterna är relanseringar med omformulerat innehåll, medan några är nya tillskott till serien, Enzyme Peel och Balancing Toner.


1. L300 ENZYME PEEL WITH PREBIOTIC

Så här beskriver L300 produkten själva: 

"L300 Enzyme Peel with Prebiotic innehåller enzymet protease som effektivt tar bort döda hudceller
utan att irritera huden och lämnar den mjuk och ren med en förbättrad lyster. Prebiotika och
provitamin B5 balanserar och vårdar huden medan glycerin ger återfuktning. Passar alla hudtyper.
Applicera en riklig mängd av peelingen på väl rengjord hud, undvik området runt ögonen. Skölj av
med ljummet vatten efter 15 minuter och applicera därefter din dag-/nattkräm. Rekommenderad
användning 2 ggr/vecka."

Pris: 139 kronor

Storlek: 75 ml

Min åsikt: Den här kemiska peelingen är som en dröm för ansiktet! Jag upplever att huden blev betydligt mjukare och jämnare efter användning av L300 Enzyme Peel with Prebiotic. Dessutom älskar jag hur huden bara matades av lyster och återfuktning. Definitivt en av mina favoriter från denna hudvårdsserie och jag tror att vi kommer att vara kompisar ett bra tag framöver. Konsistensen är härligt krämig utan att vara för tjock, vilket är en fördel eftersom denna produkt ska tvättas av. Denna enzympeelingen är också riktigt prisvärd och med tanke på resultatet så skulle jag bara säga köööp. Du hittar den HÄR.

2. L300 BALANCING TONER WITH PREBIOTIC

Så här beskriver L300 produkten själva: 

"L300 Balancing Toner with Prebiotic är en mild och skonsam toner och passar även personer med
känslig hud som lätt blir röd. Den innehåller prebiotika som balanserar huden. Glycerin och provitamin
B5 vårdar huden och ger en behaglig känsla. Applicera med bomullsrondell på väl rengjort ansikte. Behöver inte sköljas av. För bästa resultat använd gärna i kombination med L300 Cleansing Milk with Prebiotic. Passar alla hudtyper."

Pris: 99 kronor

Storlek: 200 ml

Min åsikt: Denna toner är fantastisk att använda efter rengöringen. Jag älskar hur den lugnar och balanserar huden. Klicka hem L300 Balancing toner with Prebiotic HÄR.

3. L300 CLEANSING MILK WITH PREBIOTIC

Så här beskriver L300 produkten själva: 

"L300 Cleansing Milk with Prebiotic är en krämig rengöringsmjölk med prebiotika som balanserar
huden och skonsamt tar bort make-up och orenheter. Vårdande rapsolja och provitamin B5 återfuktar
huden och allantoin lugnar torr och känslig hud. Hudens eget fuktbevarande ämne, mjölksyra, hjälper
huden att bibehålla sin rätta fuktbalans. Massera in rengöringsmjölken och skölj därefter med ljummet vatten eller torka av försiktigt. För torr hud."

Pris: 89 kronor 

Storlek: 200 ml

Min åsikt: En härlig rengöringsmjölk som lugnar huden. Personligen har jag använt denna som en morgonrengöring då jag tycker det passar bäst i min hudvårdsrutin. Det bästa med denna mjölkrengöring är att huden känns ren utan att bli torr och stramig. Tror att L300 Cleansing Milk with Prebiotic kommer att älskas och hyllas av personer med känslig och torr hy. Köp den HÄR.

4. L300 DEEP CLEANSING GEL

Så här beskriver L300 produkten själva: 

"L300 Deep Cleansing Gel rengör effektivt huden och lämnar den matt och fräsch. Innehåller
salicylsyra som har en mild exfolierande effekt och niacinamide som vårdar huden. Gelen förebygger
uppkomst av lätt acne och orenheter samt reducerar synligheten av porer. Fukta ansiktet och massera in gelen i ansiktet, skölj av med ljummet vatten. För bästa resultat använd gärna i kombination med L300 Deep Cleansing Toner. För normal till kombinerad hud. Undvik kontakt med ögonen."

Pris: 89 kronor

Storlek: 150 ml

Min åsikt: Ännu en av mina personliga favoriter från denna hudvårdsserie! Eftersom jag tycker om att ha mycket makeup på mig så krävs det en riktigt bra rengöring som tar bort alla spår av smink. Jag upplever att denna rengöring rengör huden på djupet samtidigt som den vårdar huden. Den känns effektiv och samtidigt snäll mot huden helt enkelt! Klicka hem den HÄR.

5. L300 MICELLAR CLEANSING WATER

Så här beskriver L300 produkten själva: 

"L300 Micellar Cleansing Water tar skonsamt bort make-up och orenheter, återfuktar och fräschar upp
i ett enda steg. Berikad med hudens egna fuktbevarande ämnen betain och karbamid som hjälper
huden att bibehålla sin rätta fuktbalans. Provitamin B5 återfuktar huden och lämnar den ren och
fräsch. Använd som ansiktsrengöring eller som ett uppfriskande ansiktsvatten. Applicera med bomullsrondell
på ansikte och hals, upprepa tills make-up och orenheter försvunnit. Behöver inte sköljas av. För torr
hud."

Pris: 89 kronor

Storlek: 200 ml

Min åsikt: Jag blev positivt överraskad av Micellar Cleansing Water eftersom den tar bort smink så effektivt, till och med envisa mascararester. Jag behövde inte anstränga mig särskilt mycket för att få bort mitt smink, vilket känns skönt och skonsamt mot huden. Du hittar den HÄR.

6. L300 FACE SCRUB

Så här beskriver L300 produkten själva: 

"L300 Pure Cleansing Face Scrub tar med naturliga korn effektivt bort torra hudceller. Att skrubba
huden regelbundet ger en klarare och mer balanserad hud med lyster. Ansiktsskrubben innehåller
rengörande ämnen och Perlite – naturliga skrubbkorn av vulkanisk sten. Den tar bort smuts och döda
hudceller samtidigt som den aktivt bevarar hudens fukthalt. Massera in på fuktad hy och skölj sedan av med ljummet vatten. Använd skrubben 1-2 gånger i veckan. Passar alla hudtyper. Dermatologiskt testad. Oparfymerad."

Pris: 79 kronor

Storlek: 60 ml

Min åsikt: L300 Pure Cleansing Face Scrub är en mild och trevlig ansiktsskrubb. Jag upplever att huden får mer lyster efter att ha använt denna 2 gånger i veckan. Du hittar den HÄR.

7. L300 CLEANSING MOUSSE

Så här beskriver L300 produkten själva: 

"L300 Cleansing Mousse är en ansiktsrengöring som rengör den torra huden milt och effektivt. Det
mjuka och krämiga skummet i ansiktsrengöringen lämnar en fräsch och silkeslen känsla av renhet.
Moussen är berikad med panthenol och hudens egna naturligt fuktbindande ämnen som hjälper
huden att behålla sin rätta fuktbalans, motståndskraft och mjukhet. Massera in skummet på fuktat ansikte och skölj sedan av med vatten. Oparfymerad och dokumenterat mild för huden. För torr hud."

Pris: 89 kronor

Storlek: 150 ml

Min åsikt:  Denna rengöringsmousse har en sådär härligt fluffig konsistens som gör själva rengöringsrutinen till en behaglig och avkopplande stund. Dessutom rengör den huden riktigt bra och lämnar huden mjuk och återfuktad. Klicka hem den HÄR.

Förutom dessa produkter som jag recenserade ovan så innehåller L300 Cleansing-serien ytterligare 2 produkter: L300 Deep Cleansing Toner och L300 Gentle Eye-makeup Remover. 

Sammanfattning: L300 Cleansing är en plånboksvänlig serie med hudvårdsprodukter som faktiskt håller vad de lovar utan en massa krusiduller. Hudvård när den är som bäst med andra ord. Det som jag tycker är bra med dessa hudvårdsprodukter är att de inte bara är bra för att de är billiga och budgetvänliga, utan de är faktiskt bra produkter överhuvudtaget, oavsett prisklass. Jag upplever att denna serie skulle passa de flesta hudtyper då det finns något för alla. Eftersom L300 Cleansing-serien är parfymfri så passar den utmärkt även för känslig hy. Jag som personligen vanligtvis inte brukar gilla oparfymerade produkter blev positivt överraskad då dessa produkter faktiskt inte luktar någonting, vilket är ovanligt när det kommer till parfymfria produkter. Det kan låta konstigt, men ibland upplever jag att oparfymerade produkter luktar unket och konstigt. Det gör inte L300-serien och det är ett stort plus i min bok. Det enda som jag saknar i denna hudvårdsserie är ett kompletterande serum och en ansiktskräm, kanske till nästa år, L300?