Hur man köper rätt parfym till någon annan – 5 tips

Så väljer du rätt parfym till någon närstående.
Så väljer du rätt parfym till någon närstående. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Tycker du att det är svårt att veta vad du ska köpa för typ av parfym till en närstående? Du kan vara lugn. Vi har samlat våra 5 bästa tips!

Artikeln innehåller köplänkar

Att ge bort en parfym till någon i present är en riktigt bra idé. För det första brukar det betyda att man känner dem tillräckligt bra och att det är ett tecken på att man faktiskt ansträngt dig. Men att köpa parfym kan vara en stor utmaning eftersom det är en personlig sak. Så hur undviker man att ge bort en parfym som den kommer tycka illa om? Här kommer fem tips! 

1. Parfym – ge bort prover 

Ingen dag är den andra lik. Vi har alla olika känslor och humör varje dag så att ge någon möjlighet att leka och prova en hel samling dofter innan man väljer den parfym som passar deras individuella personlighet är ett perfekt sätt att ge bort parfym på. 

2. Parfym – välj en parfym med hög nivå av parfymolja 

Hudtyp, talgproduktion, hormoner och PH-balansen kan påverka hur en doft känns på våra kroppar och hur länge den håller. Därför är det bra att få in dessa faktorer i beräkningen när man köper parfym till någon annan. Det bästa är att välja en med hög parfymoljenivå för maximal styrka och livslängd. 

Tips! Byredo Mojave Ghost EdP 50 ml – 1500 kronor

Foto: Kicks.

3. Parfym – vanilj och mjukare dofter är ett säkert kort 

Om man vet med sig att personen inte tycker om blomdofter som har en alldeles för stark doft, välj en mjukare som till exempel söt pion eller delikat ros. Vanilj kan också vara en favoritdoft som också är söt och mjuk i doften. 

4. Parfym – fokusera på personens karaktär och livsstil 

Vad har personen för personlighet? Hur lever hen? Detta kan vara till hjälp när man ska köpa parfym. Om till exempel personen tycker om kryddig mat kanske de gillar något som är spetsat med saffran eller röd pepparkorn. Eller om personen tycker om långa promenader ute i skogen kanske en woodsy lukt passar bäst. 

Tips! DSQUARED2 Wood Pour Femme EdT 30 ml – 540 kronor!

Foto: Kicks.

5. Parfym – välj en populär doft 

Det sista tipset är att helt enkelt chansa på en doft som är populär hos andra. Om en majoritet tycker om parfymen ökar chansen för att den ska falla personen man ska köpa till, i smaken också.

Läs mer: 

Så hittar du rätt parfym: Test för att hitta din signaturdoft

5 knep som gör att din parfym håller hela dagen