Återskapa Hailey Biebers virala strawberry makeup-look

- Foto: STELLA Pictures/Avalon
Dela på Pinterest
Hailey Bieber är helt klart en trendsättare av rang och nu har hon gjort det igen. Denna gång genom att introducera oss för en glowig jordgubbsinspirerad sminkning som kommit att kallas för strawberry makeup. Läs vidare för att få reda på allt du behöver veta om den växande skönhetstrenden!

Artikeln är reklam för Åhlens.se och Kicks.se och innehåller annonslänkar. 

Hailey Bieber ansiktet utåt för Strawberry makeup

I början av augusti delade Hailey Bieber, modell och grundare av skönhetsmärket Rhode, med sig av en ny sminktutorial på TikTok där hon steg för steg förklarade hur hon uppnår sin everyday strawberry makeup-look. Till ingens förvåning startade Bieber en trend och kort därefter började innehållsskapare dela med sig av sina egna versioner av skönhetstrenden. Nu har trenden "Strawberry Makeup" fått över 24 miljoner visningar på TikTok. 

Vad innebär strawberry makeup?

Som namnet "Strawberry Makeup" antyder handlar trenden helt och hållet om rosa och röda nyanser. Sminktrenden hämtar inspiration från den älskade sommarfrukten, med betoning på jordgubbsfärgade produkter. Trenden lägger även stort fokus på att sminket ska upplevas mjukt och naturligt, samtidigt som huden upplevs rosig och glowig. 

Så återskapar du strawberry makeup-looken – steg för steg

Tack och lov är skönhetstrenden relativt enkel att återskapa, framför allt tack vare Hailey Biebers egna steg-för-steg-tutorial på TikTok. Enligt Rhode-grundaren är glowig hud, rosiga kinder, falska fräknar och glansiga läppar allt som krävs för att bli en "strawberry girl". 

Steg 1. Innan du börjar applicera ditt smink bör du se till att din hud är ordentligt rengjord och återfuktad. Använd gärna både en återfuktande dagkräm och en lystergivande primer. En primer är den bästa basen för en hållbar makeup och gör att efterföljande produkter fäster ordentligt. 

  • Dagkräm från Mantle - du hittar produkten här.
  • Primer från Sensai - du hittar produkten här

Steg 2. Istället för foundation kan du använda en lättare färgad dagkräm. Den lätta formulan absorberas snabbt in i huden och fungerar som en vacker och glödig bas för en naturlig "no-makeup makeup"-look. 

  • Färgad dagkräm från Lumene - du hittar produkten här.

Steg 3. Applicera en concealer där du kan tänkas behöva lite extra täckning, till exempel på röda partier runt näsan, blemmor eller under ögonen. Less is more i det här steget!

  • Concealer från Nars - du hittar produkten här

Steg 4. Applicera krämbronzer på de områden som du vill skulptera och främhava. Sudda ut produkten ordentligt för att undvika skarpa kanter. Alternativt kan du använda ett lätt solpuder för att ge ansiktet en solkysst look.

  • Krämbronzer från BeautyAct - du hittar produkten här

Steg 5. Här kommer det enskilt viktigaste steget för att uppnå "strawberry makeup"-looken: rosarött krämrouge. Hailey applicerar ett generöst lager krämrouge längs båda kindbenen som hon sedan suddar ut med hjälp av fingrarna. Applicera gärna lite rouge även längst näsryggen – detta förstärker charmen med looken.

  • Krämrouge från Pixi - du hittar produkten här.

Steg 6. Om du är välsignad med vackra fräknar kan du skippa detta steg - annars är nästa steg att addera små falska fräknar för att efterlikna utseendet av jordgubbsfrön. Använd dig med fördel av en brynpenna och gör lätta små fräk-liknande prickar på de ställen i ditt ansikte som solen träffar först, exempelvis näsan, kinderna och yttre ögonområdet.

  • Brynpenna från NYX - du hittar produkten här

Steg 7. Forma sedan dina bryn med en volymgivande bryngel och definiera dina fransar med en mascara. En brun mascara är perfekt när du vill förlänga och definiera dina fransar på ett lite mjukare sätt.

  • Bryngel från Benefit - du hittar produkten här.
  • Mascara från Max Factor - du hittar produkten här

Steg 8. Sist men inte minst, toppa looken med en färgad läppbalsam där färgen är byggbar. På så sätt kan du lägga till så mycket eller lite du vill. 

  • Läppbalsam från Clinique - du hittar produkten här

Voilà - nu har du alla steg du behöver för att uppnå den ljuvliga "strawberry makeup"-looken innan sommaren är slut!