Presenteras av Tradera

Glöm traditionellt julpynt – så gör du hemmet till en mysig jul-oas på ditt eget vis

- Foto: Tradera/Shutterstock
Dela på Pinterest
Skapa en julstämning som är precis som du själv vill ha den. Vi tipsar om unika pynt som du enkelt gör själv.

Julbockar, trevliga väggbonader och fusksnö på fönstret i all ära, men här är tipsen för de som vill julpynta sitt hem och samtidigt behålla en personlig touch.

Pynta med saker från naturen

Fusksnö är ju en klassiker, men istället för att skriva "god jul" på fönstret kan du använda den till att spraya gran- eller enris du hämtat in. Stick ner riset i en vas, lägg det på en hylla eller inkludera det i dukningen. Ett annat tips är att gå ut och plocka kottar. De är fina som de är, men om du vill piffa till dem lite kan du måla dem exempelvis vita eller i guld.

bord med tallkvistarShutterstock

Pimpa trötta gamla julkulor

Om du inte har några kulor du hunnit tröttna på så finns det massor på Tradera som du kan buda hem billigt och sedan pimpa upp genom att göra dem stiligt marmorerade.

Allt du behöver är varmt vatten, nagellack och en pinne av något slag. Häll varmt vatten i en behållare som du inte älskar (för den kommer att bli förstörd), droppa försiktigt i nagellack i de färger du vill och dra sedan ut lacket försiktigt med pinnen. Nu är det bara att doppa ner julgranskulan i vattnet och så har du en marmorerad och snygg kula att hänga i trädet eller på något annat kreativt ställe.

julgranskulorDe här kulorna finns att buda hem på Tradera.

Go bananas med ljusslingorna

Finns det någonting som skapar så magisk stämning som ljusslingor? Om vi får bestämma så piffar vi upp varje hörn i hemmet med en ljusslinga!

Men om vi ska hålla oss till en slinga så går det snabbt att stoppa ner den i en vas eller glasburk. Då ser det nästan ut som att du har fångat massor av älvor! Superenkelt, chic och ger instant mys-stämning. Här hittar du fina vaser på Tradera.

ljusslinga i glasburkShutterstock

Moderna ljushållare

Buda hem några enkla vinglas från Tradera. Se till att du inte råkar hälla upp vin i glasen bara, för de ska nämligen vändas upp och ner. Under kupan kan du ställa en julprydnad eller lägga julkulor i olika storlekar – endast din fantasi sätter gränserna! Ovanpå foten placerar du ett blockljus. Ha gärna flera vinglas på rad för extra effekt. Sjukt snyggt och unikt på till exempel matbordet!

Två vinglasHär hittar du just de här enkla och vackra glasen på Tradera.

Kika in på Tradera för att hitta fler personliga julpynt och för ytterligare inspiration. God jul!