Jag vill inte rösta på vad som helst förutom SD

Anledningar till att inte rösta på SD
Anledningar till att rösta på SD kommer inte göra dem svagare. - Foto: Bildkälla: Mats Andersson / TT
Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Vi behöver inte fler anledningar till att inte rösta på SD. Vi behöver fler anledningar till att rösta på ett annat parti.

Mitt flöde har fullkomligt tagits över av Sverigedemokraterna den senaste tiden. De är överallt – och lite till. Är det inte en reklamkampanj med SD själva som avsändare så handlar var och vartannat inlägg om någon som antingen bränner en SD-flyer eller 23 anledningar till att inte lägga sin röst på Sverigedemokraterna i höst.

Det råder panik inför att Sverigedemokraterna kan stå som vinnare i valet 2018. Jag förstår det, men vi behöver inte fler anledningar till att inte rösta på SD. Vi behöver fler anledningar till att rösta på ett annat parti.

Jag vill inte att jag, eller någon annan i det här landet, ska gå till valstugorna den 9:e september och lägga rösten på vad som helst förutom SD. Jag vill att jag själv, och alla andra, ska kunna lägga sin röst på ett parti med en politik som de tror på.

Därför måste vi istället börja snacka om vilket parti man SKA rösta på.

Framförallt om man vill se ett minskat stöd för SD så måste bättre, mer trovärdiga och hoppfulla alternativ presenteras. För de som överväger att lägga sin röst på SD kommer knappast ändra sig och lägga sin röst på vad som helst förutom dem, om inte ett bättre alternativ presenteras.

Det är alltid bra att ifrågasätta och vara kritisk mot saker du inte tror på, ogillar eller stör dig på. 

Men glöm inte bort att dela de värderingar som du faktiskt tror på, lyft frågor som du tycker är viktiga och ge andra anledningar till att rösta på det parti som du tycker är ett bättre alternativ.

Först då kommer du kunna påverka på riktigt.

Mer:

Sverige behöver ett mansparti i politiken och det är nu

Det här säger svenska kändisar om sin röst i valet 2018