Den här tiden släpps valresultatet 2018

Bild på valsedlar
Vilken tid presenteras valresultatet 2018 - Foto: Johan Nilsson/TT
Dela på Pinterest
Valrörelsen 2018 är börjar lida mot sitt slut. Idag är det sista dagen som man kan rösta och senare ikväll presenteras valresultatet.

Idag avgörs valet 2018 och alla väntar med spänning på att få se röstresultatet ikväll. Men vilken tid släpps egentligen valetresultatet 2018?

Det har minst sagt varit en unik valrörelse 2018. Till skillnad från tidigare år så har sociala medier gjort det lättare för både politiker, men också för vanliga människor, opinionsbildare och kändisar att kunna sprida politiska budskap och påverka valet.

Många kändisar har gått ut och tagit ställning för vilket parti de kommer rösta på och många bloggare har också gått ut med vilket parti de kommer lägga sin röst på. Kenza, Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Bianca Ingrosso är några av dem.

Valresultatet 2018 har varit svårt att förutspå, och många känner en oro inför vilka partier som kan komma att bli störst.

Klockan 20:00 stänger vallokalerna, därefter räknas rösterna.

Det fullständiga valresultatet kommer först senare under natten, men så länge ska du inte behöva sitta uppe. Vanligtvis brukar tillräckligt många röster vara räknade så man kan förutspå ett resultat mellan 22:00-23:00, därefter blir resultatet allt klarare ju längre kvällen går.

Innan dess så gör SVT en vallokalsundersökning som brukar ligga väldigt nära valresultatet, den släpps runt 20:00.

Mer:

Det här röstar bloggarna på 2018

Det här säger kändisarna om sin röst i valet 2018