Kan man träna med hosta? - Då kan du träna med snuva och förkylning

Träna när man är sjuk
Träna förkyld - Foto: istockphoto
Dela på Pinterest
När kan man träna igen efter att ha varit förkyld? Kan man träna med hosta? I vissa fall kan man!

Kan man träna med en förkylning i kroppen?

Älskar man att träna men känner sig lite krasslig eller allmänt dålig så kommer här några tips om hur du kan veta när du kan börja träna igen! Man ska dock alltid vara försiktig och lyssna på sin kropp innan man ger sig ut på ett pass.

Kan man träna då man har feber?


Helst inte, man rekommendera att inte träna för än man har varit feberfri i minst en
dag. Efter febern har avtagit så kan man börja träna lite försiktigt och inte anstränga kroppen för mycket.


Kan man träna med halsont?


Först och främst bör man avvakta för att se hur det kommer utveckla sig. Vill man träna med halsont är det lättare promenader istället för ett pass i gymmet. Man ska inte utsätta kroppen för belastning då man har halsont.


Kan man träna med hosta?


Envis hosta efter en förkylning känner nog alla igen sig på. Har man däremot torrhosta så kan man testa att träna men i lugn takt. Slemhosta däremot så bör man nog hoppa över tills det har gått över, ta promenad istället. Så kan man träna med hosta? - Ja, om du har torrhosta men annars mår bra kan det vara okej att träna försiktigt. 


Träning när man har huvudvärk


Att träna när man har huvudvärk kan vara bra beroende på vad det är för slags huvudvärk. Man kan få huvudvärk då man är stressad eller liknande och då kan det vara bra med en träningspass. Däremot om man har ont i kroppen så är det någon förkylning på gång och då bör man hoppa över detta pass.


LÄS MER - Vad kan man göra när man har tråkigt?


Kan man träna med snuva?


Att träna med snuva rekommenderas inte, man bör vänta 2-3 dagar för att se hur allt utvecklar sig men om det fortfarande hänger kvar efter dessa dagar, ta då ett lugnare pass för att inte anstränga kroppen för mycket. Farorna med att träna när det finns en infektion i kroppen kan vara allvarliga. Vid en förkylning kan virus och bakterier i kroppen slå sig ner i njurarna eller hjärtat och orsaka skador. 

Vårt tips är att alltid vara försiktig. Hellre missa ett träningspass för mycket och låta kroppen läka sig efter en förkylning. 


LÄS MER - Lekar till fest