Peg Parnevik om Bianca Ingrossos ord om ätstörningen: "Holy shit"

Peg Parnevik berättar att hon uppskattar Bianca Ingrossos beskrivande ord om sin ätstörning. - Foto: STELLA PICTURES/Jari Kantola, Tim Aro/TT
Dela på Pinterest
Bianca Ingrosso och Peg Parnevik är två offentliga personer som båda varit öppna med att de lider av ätstörningar. Nu uppmärksammar Peg det faktum att Bianca delar med sig av sina tankar och känslor kring sjukdomen.

Innehållet i den här artikeln kan för vissa vara triggande.

Det är i ett avsnitt av podcasten "Peg och Penny" som systrarna Peg och Penny Parnevik tar upp en Youtube-video där Bianca Ingrosso pratar om sin ätstörningsproblematik. I videon förklarar Bianca att hon inte vill bli av med sin ätstörning, utan snarare ser sjukdomen som en "vän", en trygghet. Uttrycket är något som Peg, som själv lider av ätstörningsproblematik, uppskattar.

– Jag tyckte det var det coolaste jag någonsin sett. Jag kände "holy shit vad ärligt". 

Läs mer: Jenny Strömstedt om sin ätstörningen

"Förstår ni hur djupt inne man är i sin ätstörning"

Peg fortsätter och förklarar att hon tycker det är coolt att Ingrosso talar så pass transparent om hur hon känner kring sin ätstörning. Att hon så öppet och ärligt berättar att hon känner sig trygg och på ett sätt "mår bra" av att ha ätstörningen att kontrollera. 

– Förstår ni hur djupt inne man är i sin ätstörning när man säger att man mår bra av det, säger Peg Parnevik

Lider du eller någon i din närhet av en ätstörning?

  • Om du lider av en ätstörning kan du få hjälp på flera sätt, bland annat genom olika föreningar som erbjuder hjälp och stöd via telefon, chatt eller mejl.
  • Om du är under 18 år kan du få hjälp genom att kontakta en ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup.
  • Om du är över 18 år kan du få hjälp genom att till exempel kontakta din vårdcentral eller en psykiatrisk mottagning.
  • Du kan även alltid ringa 1177 för frågor om ätstörningar. Läs mer här.

Källa: 1177