Avslöjandet om "Idol"-efterfesten: "Höll hand"

Avslöjandet om "Idol"-efterfesten: "Höll hand"
Nike Sellmar är vinnare av "Idol" 2022. - Foto: Pontus Lundahl / TT, Christine Olsson / TT
Dela på Pinterest
I fredags hölls årets "Idol"-final och med det arrangerades en efterfest för att fira säsongsavslutningen. Nu berättar "Idol"-medarbetaren Tove Norström om vad som egentligen hände på festen.

Årets "Idol"-säsong har nått sitt slut. Nike Sellmar tog hem vinsten och på andra plats kom Albin Tingwall

Efter att fredagens avsnitt gått av stapeln anordnades en efterfest för att fira att programmet gått i mål, något som en av produktionsmedlemmarna pratar om i sin podcast. 

Berättar om "Idol"-efterfesten

Det är Tove Norström, som bland annat skriver manus i programmet, som pratar om "Idol"-efterfesten i ett avsnitt av podcasten "Trettio plus trevar" som hon har tillsammmans med Klara Doktorow och Sofi Fahrman Engelbert

Hon berättar att Pär Lernström har som tradition att varje år skriva en låt tillägnad säsongen som gått och de som jobbat med programmet – en gest som Tove Norström berättar är mycket uppskattad av de inblandade. 

– Bara den "efforten" att han varenda år sitter där helt slutkörd och ändå sjunger en rolig sång till alla i rummet, ett personligt tack till alla som är där. Vem gör det, vilken annan programledare som man någonsin hört talas om håller på på det här sättet?, frågar sig Norström, varpå Klara Doktorow stämmer in:

– När man är sådär "utskiten" också efter en lång produktion. Fan vad fint. Han är fin, Pär. 

Anis Don Deminas känslosamma stund på "Idol"-efterfesten

Tove Norström menar att Pärs fina gest säger mycket om produktionen i sig. Att den är så varm och att det skapas fina relationer, både under och utanför inspelning. En av de som skapat goda relationer med "Idol"-medarbetarna är programledaren Anis Don Demina, inte minst med sin redaktör:

– Anis Don Demina och Jonathan, som var hans redaktör, de stod och kramades och höll varandra i hand och tittade på Pär, berättar Norström och tillägger avslutningsvis:

– Alla är så vansinnigt varma. 

Deltagarna Ida Hallquist och Albin Tingwall verkar även de ha skapat sig en god relation. Det kan du läsa om här. Även årets vinnare Nike Sellmar har, av sociala medier att döma även hon en fin relation med Albin Tingwall.