Bordslekar till middagen på nyårsafton - Gör din middag till en skrattfest

Lekar till middagsbjudning
Bordslekar till middagen på nyår - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Roliga bordslekar på en middag lättar upp stämningen i alla lägen. Varför inte köra middagslekar på nyårsafton?

Nyårskvällen är fylld med god mat, härliga drycker och glada och förväntansfulla gäster. Då kan det vara
kul att höja stämningen ytterligare med lite utmanande lekar. Vi har listat ett antal roliga lekar som är lätt
att leka, vilket gör att du får fart på festen direkt.

Bordslekar till middag: Finn flest ord

En perfekt lek för att få deltagarna att samarbeta och lära känna varandra. Dela upp dina gäster i två eller flera lag. Varje lag får ett papper och en penna. Bestäm ett tema och en bokstav, till exempel kändisar som börjar på G. Under en bestämd tidsgräns (en låt) ska nu varje lag skriva ner så många rätt svar som möjligt. Det lag som hittat på flest ord vinner. Ändra sedan tema och bokstav. Du kan välja städer, rockband, instrument, med mera. Här får dina gäster bevisa sin kunskap och allmänbildning!

--> Fler lekar till nyår hittar du här

Bordslekar till middag: Vem är vem?

En underhållande lek som går ut på att gissa vem som är vem.Alla gäster tar med sig en bild på sig själva som små. Samla ihop bilderna direkt när gästerna kommer så att ingen ser varandras bilder. Markera varje bild med ett nummer. Sedan ska alla gäster gissa vem som är vem på korten och skriva ner namnen på en lapp. Den med flest rätt vinner. Svårare än vad man kan tro och en riktigt bra isbrytare!

Bordslekar till middag: Vem var det?

En lek på lite samma tema där du lär känna alla på ett kul och avslöjande sätt. Varje gäst skriver ner en eller flera hemligheter eller något personligt om sig själv, eller något oväntat man varit med om. Vik ihop alla lappar och lägg i en skål. Ledaren drar en lapp och läser upp vad där står. Sedan ska alla gäster peka samtidigt på den personen de tror skrivit lappen. De som har rätt får poäng. Mest poäng vinner. Kan ge upphov till många skratt och röda kinder!

Bordslekar till middag: Kom ihåg

Hur är det med dina gästers minne? Denna leken börjar med att någon säger en mening, typ: ”Jag kom hit i en taxi och tog med en blomma.”Personen bredvid ska upprepa meningen men lägga till något ytterligare, typ: ”Jag kom hit i en taxi och tog med en blomma och min gamla svärmor.” Sen är det nästa persons tur att komma ihåg och lägga till. Gå laget runt och så länge ni kan hålla på!

Bordslekar till middag: Uppdrag 

Förbered små lappar med uppdrag till alla gäster. Det kan vara att man ska prata skit om regeringen. Att man ska skåla hela tiden. Att man ska börja meningar med "när jag var liten.." eller varför inte att man ständigt ska berömma värdinnan! När man sedan sitter vid middagen ska alla gissa vad man hade för uppdrag! 

Bordslekar till middag: Festspel

Spela spel, Förfest spelet är det ultimata spelet att dra fram på festen när man får slut på fantasi. Köp spelet här!

Kan ni populärkultur? Och hur bra är ni på att förklara saker? Här har ni 1 200 tillfällen, spana in spelet här!

Artikelbild: Pexels.com

Läs mer om lekar: Babyshower lekar