9 roliga festlekar till nyår för vuxna (skrattgaranti!)

Här finns roliga nyårslekar för vuxna
Här finns roliga nyårslekar för vuxna - Foto: Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Nyårsafton blir extra rolig med lite lekar, håller du inte med? Här listar vi flera roliga lekar – perfekt till nyår!

Nyår närmar sig med stormsteg och det är dags att planera alla festlekar till nyårsfesten. Vi har listat de roligaste lekarna som gästerna kommer älska!

1. Ett nyårsquiz är en rolig festlek på nyår

Gör ett nyårsquiz med de största händelserna från året som gått. Vi lovar att det här är en festlek som kommer uppskattas av alla gäster på festen. Har du inte tid att göra ett? Här hittar du ett färdigt quiz!

Foto: Unsplash

2. "Vem gjorde det här under året?"

Är ni ett tight gäng som ska fira så är det superkul om lagledaren berättar roliga och personliga händelser som skett under året och så får alla gissa vilken person som har gjort vad under året som gått.

3. Musikquiz med låtar från året till nyårsfesten

Spela upp låtar från året som varit och låt folk gissa artist och låt. Blanda upp det med faktafrågor från musikåret. Till exempel: "Vilken låt blev mest spelad på Spotify?", "Vilken artist tjänade mest?" och andra roliga frågor.

4. Ha en desserttävling till nyårsmiddagen

Istället för att låta den klassiska trerätters-menyn gå så kan ni låta gästerna bilda lag och göra sina egna utifrån olika ingredienser. (Det här kräver dock att ni ses en tid innan!)

5. Bubbel-pong efter tolvslaget

Byt ut de klumpiga (och aningens fula) röda och blå partymuggarna mot kupade champagneglas för en mer glamourös känsla. Det är ju ändå nyår! Kör på samma sätt som ni kör beerpong!

Foto: Unsplash

6. Ha olika uppdrag

Ge alla en lapp när de kommer till festen där det står ett uppdrag man ska göra under kvällen. Det kan till exempel handla om att man ska utbringa så många skålar man kan eller alltid börja meningen med "Absolut!". Använd fantasin! 

7. Kör flera tävlingar

Dela in gästerna i lag och kom på olika grenar som ni kör under kvällens gång. Det kan vara ett quiz från det senaste året, vem som prickar pennan i flaskan och så vidare.

8. Gissa personen

Låt ett lag i taget gå fram och ställa sig på en rad. Varje person ska nu få ett shotglas som är fyllt med vatten, förutom ett glas som är fyllt med vodka eller annan alkohol. Alla deltagare ska sedan dricka det (långsamt efter varandra) för att de andra ska kunna se reaktionerna. Det är nu lagens uppgift att gissa vem som fick shotglaset med alkohol i. De lag som har gissat på rätt person vinner och får poäng!

9. Hur blir framtiden?

Skriv lappar om vem som tros göra vad under kommande år. Vem blir gravid? Vem kommer flytta? Lägg lapparna i en burk och öppna dem året därpå för att se vad som stämmer!

Mer:

Nyårsdrinkar: 5 goda och enkla drinkar att testa på nyårsafton