Julklappstips till svärmor och svärfar – 8 grymma presenter att ge bort

Julklappstips till svärmor och svärfar – 8 grymma presenter att ge bort
Julklappstips till svärmor och svärfar – 8 grymma presenter att ge bort. - Foto: Freestocks/Unsplash Aliona Gumeniuk/Unsplash
Dela på Pinterest
Brukar du också stå i sista minuten inför julafton och försöka lista ut vad du ska ge till dina svärföräldrar i julklapp? Då har du kommit rätt. Här får du Modettes åtta bästa tips på julklappar som passar både svärmor och svärfar.

Artikeln innehåller köplänkar.

Svärföräldrar kan vara svåra att köpa saker till, speciellt om man vill köpa något som passar dem båda. Då kan det vara skönt att få lite inspiration och tips för att underlätta i julstressen och kunna bocka av en till sak på att-köpa-listan. Här har du vår samling av de bästa tipsen!

Present- och julkappstips till svärföräldrar:

  • Coupeglasen som passar till allt

Dessa glas används ursprungligen till att dricka champagne ur, men det finns många fler sätt att använda dem på. Champagne, drinkar eller efterrätter – coupeglasen passar till allt!


Coupeglas från Cervera. Reapris: 202 kronor styck. Ord. pris: 269 kronor styck. Du hittar glasen här.

4-pack Coupeglas från Cervera. Pris: 399 kronor. Här hittar du glasen.

  • Biljetter till ett gott skratt

Ett säkert kort brukar ofta vara biljetter till någon härlig föreställning. Kombinera stand up med middag på Raw Comedy Club eller kanske showen “Peter Pan går åt helvete” med många av Sveriges folkkära artister? Köp biljetter och förläng julen genom att ge något dina svärföräldrar kan se fram emot.

  • Den klassiska korgen

De flesta av oss har någon gång kört på det säkra kortet att ge lite smått och gott till sin svärmor eller svärfar. Att köpa en fin korg och fylla med din svärmors favoritbubbel och den där olivoljan din svärfar älskar att laga mat med är bara några exempel på vad man kan köpa. Det är en present för alla budgetar och du kan låta din fantasi flöda.

Flätad korg från Åhlens. Pris: 79 kronor. Klicka hem korgen här!

  • Morgonrockar

Nu när många försöker dra ner på sina elkostnader är det perfekt att köpa något som håller svärföräldrarna varma hemma. En varm och fluffig morgonrock passar perfekt efter duschen eller när man ska mysa ner sig i soffan efter en lång dag på jobbet.

Morgonrock i bomullsblandning från Lyle & Scott. Reapris 599 kronor. Ord. pris: 999 kronor. Du hittar morgonrocken här.

Morgonrock från Pelle Vävare i skuren bomullsfrotté. Pris: 1795 kronor. Du hittar den här.

  • Ost- och charkbricka med tillhörande knivar

Det sitter ju aldrig fel med en ost- och charkbricka! Det är den perfekta för- eller efterrätten när man är många eller när man ska ha kvalitétstid med varandra. Köp en med tillhörande ostknivar så är de kittade för framtidens myskvällar. 

Skärbräda med ost- och smörknivar från Mareld. Pris: 699 kronor. Du hittar produkterna här.

Ostbricka Akacia med tillhörande ostknivar från Cervera. Pris 319 kronor. Du hittar den här.

  • Presentkort på spa

Att ge bort kvalitétstid och avkoppling är alltid uppskattat och något många kan snåla med att lägga pengar på själva. Här kan du välja om du vill ge bort hela upplevelsen eller bidra till en del av den, perfekt för olika budgetar. Skicka iväg svärföräldrarna och låt de tänka på något annat än jobb, elpriser och vad som behövs handlas till middagen.

  • Tofflor som håller värmen

Vi fortsätter på mys-spåret med ulltofflor! Perfekt för vinterkylan och ett material som gör att man får upp värmen snabbt och håller den länge.

Ulltofflor från GANT. Pris: 599 kronor. Du hittar tofflorna här.

Ulltofflor från Woolen. Pris: 699,90 kronor. Du hittar dem här.

  • Bartender-set  

Sist men inte minst – verktyg för drinkälskaren. Låt dig imponeras av svärföräldrarnas egengjorda drinkar som skapats med deras nya professionella verktyg. En julklapp som kan passa perfekt inför nyårsfesten!

Cocktail set från Nordwik. Pris: 337 kronor. Här hittar du det.

Bartender set från Dorre Art. Pris: 179 kronor. Du hittar settet här.