5 saker du ska göra på nyårsafton som ger tur 2023: Pengar resor och önskningar

Tur i livet - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Är du vidskeplig? Här är 5 saker du kan göra på nyårsafton som bringar tur till det nya året. Du kan göra olika saker beroende på var du behöver tur. Fler resor eller mer pengar? Se hela listan!

Om det är något som kan hjälpa turen på traven kan det vara värt att testa! Här kommer fem tips på saker som du kan göra för ett 2023 med mycket tur, resor, pengar och kärlek! 

Sluta vänta på tur - här är 5 saker du kan göra för att bringa tur till 2023

Vi har pratat med Nataly Garrido från Colombia som beskriver hur människorna från hennes hemstad och människor runt om i Colombia firar nyårsafton, och hur de tar vara på tolvslaget för att maximera chanserna att föra med sig tur till det nya året. Det här är Natalys bästa råd från hennes traditioner. 

1. Önskningar: Ät vindruvor 

När klockan slår 00.00 är det dags att äta vindruvor. Du ska äta 12 stycken och de alla symboliserar en månad. Du får en önskning per månad och per vindruva. Alltså: vid tolvslaget äter du 12 vindruvor och önskar dig något för varje druva! 

2. Tur med resor: Fyll en resväska och spring 

 Fyll en resväska fullproppad med sommarkläder (om du gillar resor till solen) eller vinterkläder (om du föredrar skidresor). När klockan slår midnatt springer du med resväskan kring kvarteret. Det här ska ge dig tur med resor inför kommande år. 

Läs mer: Resa i februari

3. Tur med pengar: Ris och linser

Om du vill att 2023 ska gå i pengarnas tecken så kan du göra följande för att bringa tur: Fyll fickorna med ris linser och pengar över tolvslaget. Det här ska ge tur både när det gäller pengar men också att det alltid ska finnas mat på bordet under året. 

4. Tur i kärlek: Röda underkläder 

Om du vill ha tur i kärlek 2023 ska du ta på dig röda underkläder och säga gott nytt år till en annan person vid tolvslaget. 

Läs mer: Bra raggningsrepliker

5. Generell tur: Ditt första steg ska vara med höger fot 

När klockan slagit midnatt och minuten går över till 2023, se till att ta ditt första steg med höger fot. Det ska ge generell tur inför kommande år! 

Kan man slå ihop flera turpunkter?

Vi frågade självklart om man kan slå ihop flera av dessa turpunkter och vi fick svaret: – Absolut. Förra året åt jag vindruvor och därefter sprang jag runt kvarteret med en full resväska, berättar Nataly.