Gör vad du gillar och tjäna pengar på det: 10 roliga jobb med bra lön

Roliga jobb med bra betalt
Inspiration: Roliga jobb - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Är du sugen på att byta jobb för något roligare? Eller vill du välja utbildning efter var det finns arbete med bra lön? Vi listar roliga jobb med bra lön!

Behöver du en nystart med nytt jobb eller ska du välja en utbildning och behöver inspiration? I vilket fall har vi listat roliga jobb där det också finns möjlighet att tjäna bra med pengar! 

Läs mer: Kontorsjobb du kan få utan utbildning

10 roliga jobb med bra lön 

Här är förslag på roliga jobb som kan ge bra betalt också. 

Eventplanerare 

Om du gillar att organisera och planera evenemang, kan det här vara ett roligt jobb för dig. Det finns möjlighet att tjäna bra med pengar inom detta område, särskilt om du arbetar för en stor evenemangsbyrå.

Copywriter / Marknadsföring

Om du har ett kreativt sinne och gillar att tänka ut nya idéer och koncept, kan ett jobb inom reklam vara perfekt för dig. Du kan tjäna bra med pengar om du är bra på att skapa framgångsrika kampanjer.

Jobba som DJ

Om du gillar musik och har talang för att underhålla andra, kan det här vara ett roligt jobb för dig. Du kan spela på klubbar, fester och andra evenemang, och lönen kan variera beroende på hur populär du är.

Producent

Om du gillar att producera film, musik eller tv, kan det här vara ett roligt jobb för dig. Du kan tjäna bra med pengar om du är bra på att hitta framgångsrika projekt och få dem att bli verklighet.

Läs mer: Så gör du högskoleprovet 2023

Utbildningsledare

Om du gillar att lära ut saker och har en passion för ett specifikt område, kan det här vara ett roligt jobb för dig. Du kan tjäna bra med pengar om du är en bra lärare och kan locka många studenter till dina klasser.

Starta eget företag 

Om du startar ett eget företag inom något du brinner för kan det bringa in bra med pengar. Man vet klart aldrig hur det kommer gå men med en stark passion för sitt jobb och hårt arbete kommer man långt. 

Food truck-ägare

Om du gillar att laga mat och har en kreativ sida kan du starta en food truck. Du kan servera allt från hamburgare och tacos till gourmeträtter och eventuellt även delta i olika matfestivaler.

Spelutvecklare

Om du gillar att skapa spel och har kunskap inom programmering kan du bli spelutvecklare. Du kan jobba för ett spelföretag eller starta ett eget företag och skapa spel för olika plattformar.

Barnmorska 

För många år sen kom Barnmorska högst på listan över yrke som personer var nöjda med. Gillar du bebisar och gravidmagar kan det absolut vara ett roligt jobb för dig! 

Researrangör

Är du en riktig resenär och gillar att hjälpa andra att planera sina resor? Då kan du bli researrangör och hjälpa människor att boka resor, flyg, hotell och aktiviteter