Lediga dagar: 14 roliga saker att göra på helgen

Vänner som shoppar och en tjej som simmar på helgen
Simma eller ta en shoppingrunda med vänner i helgen. - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Vi har skapat en lista med roliga saker att göra i helgen! Gör din helg extra bra med hjälp av våra tips på roliga aktiviteter.

Ibland är det svårt att komma på något att göra när det är helg – därför har vi skapat en lista med roliga saker som förgyller dina lediga dagar! Vi har listat saker som man kan göra hemma och saker man kan hitta på med en kompis. 

Gå på bio 

Njut av helgen genom att gå på bio med en kompis eller en dejt! Det är inte mycket som slår en bra film med biopopcorn och godis. 

--> Läs mer: Saker att göra med din kompis om ni är panka

Fika med kompisar

Gå till ett mysigt café och unna dig en god kaffe med en ännu godare kaka till! Att sitta och prata i timmar på ett café sa inte underskattas! 

--> Läs mer: 36 saker att göra inomhus när man har tråkigt

Promenera på helgen

Hitta närmsta promenadstråk, i med hörlurarna och sätt på musik på hösta volym! Perfekt sätt att rensa tankarna. 

Organisera kylen 

Passa på att göra saker som inte hinns med i veckan. Att städa ur kylen är ett ganska litet projekt som ger en härlig känsla efteråt. Passa på att handla efteråt och fyll upp kylen med dina favoriter.


Shoppingrunda

Åk till närmaste köpcentrum och skriv ihop en egen önskelista som du sen kan spara ihop till. Fundera därefter hur du kan spara ihop till de här sakerna eller hur du kan få in extra pengar

--> Läs mer: 

Förbered måltider inför kommande veckan

Vare sig du vill äta hälsosamt eller spara tid eller pengar är det alltid en bra idé att planera veckans måltider. Det ger en frihetskänsla att vakna en måndagsmorgon och känna att allt är klart inför veckan. 

En kväll med serier

Bjud över en vän, hitta en ny serie på Netflix! Men glöm inte att köpa en godispåse innan. 

Baka 

Baka ihop en god chokladkaka eller kanelbullar. Om inget annat är det värt det för den goda doften som sprider sig i hela hemmet när man bakar. 

Storstäda 

Det är inte det roligaste att städa, men tänk på känslan efteråt. Ett skinande hem och sen sätta sig med gott samvete i soffan och kolla en film. Känslan efter en storstädning är magisk. I med hörlurarna och sätt på en spännande bok medan du städar så går det lättare! 


Träna

Passa på att gå till gymmet eller spring en runda i ditt område. Du kan också ta dig till närmaste skog och springa där. 


Testa frisyrer och smink 

När man ska iväg kan man fundera på att testa en ny frisyr eller en ny sminking, men man struntar i det för man vill inte det ska bli fel när man inte har så mycket tid på sig. Passa på att testa lite nya sminksätt när du är ledig på helgen. 


Gå till ett badhus 

Ta med en kompis till närmaste badhus. Njut av att Bubbla, simma och av att gå in i bastun efteråt. 


Åk skridsko 

Gör en aktivitet som du inte gör så ofta, varför inte åka till ishallen och åka skridsko. ta med picknick och varm choklad eller kaffe att dricka i pauserna. 


Picknick med en kompis

Packa ihop tapas med olika frukter och något gott att dricka, och kläder efter väder. Gå en promenad och sen kan du sätta dig med en kompis och fika utomhus. 


Artikelbilder: Envato.com