Kaos i Bianca Ingrossos kommentarsfält efter bilden med jackan: "Borde fan skämmas"

Bianca Ingrossos pälsjacka skapar starka känslor hos hennes följare. - Foto: Stella pictures, Tim Aro/TT
Dela på Pinterest
Bianca Ingrossos följare är sällan sena på att uttrycka sina åsikter kring det influencern publicerar på sina sociala medier. Hennes senaste Instagram-bilder är inget undantag.

Bianca Ingrosso har spenderat den senaste tiden i svenska fjällen tillsammans med sina bästa vänner och kollegor Lovisa Worge och Lukas Feola. Väl på plats har hon varit riktigt flitig när det kommer till att dokumentera både sig själv och sin omgivning – något som skapat en hel del åsikter bland hennes följare. 

Kritikstorm mot Bianca Ingrosso efter bild på pälsjacka

Ingrosso har nämligen publicerat ett flertal bilder på sig själv iklädd en jacka gjord av 100 procent lamm, vilket många av hennes följare reagerat starkt på. Och summan för den omdiskuterade jackan från märket Jacqeumus, den skojar man inte bort. Hela 37 200 kronor kostar den, något Nyheter24 tidigare skrivit om. 

"Känns det inte lite passé att gå runt i döda djur?"


"P Ä L S???"

"Var det inte du som skrev om förra jackan att du ursäktade med att du hittade den på vinden och skulle aldrig köpa päls?????? Det var ju tydligen ingen sanning där. Tragiskt att du stödjer pälsindustrin!"


"I din stenåldersmentalitet-jacka som är ren marknadsföring för djurplågeri. Fröken "jag bryr mig om andra". Du borde fan skämmas. Ta en titt på hur pälsindustrin fungerar, och vad du legitimerar med den avskyvärda jackan."

"När kan influensers sluta köpa, marknadsföra och visa upp kläder med den hemska pälsindustrin vi FAKTISKT har i Europa, och hela världen? Det är faktiskt bara så enkelt som att SKIPPA köpa kläder med skinn, dun, päls och fjädrar."

Ovan nämnda åsikter är bara några av de kommentarer som lämnats under Biancas inlägg. 

Har kritiserats för pälsjacka tidigare

Bianca har tidigare kritiserats för att ha burit djurpäls, då i form av rävpäls. Kommentarerna under inlägget har tagits bort, men i ett sms till Expressen förklarar Bianca Ingrosso att det var flera år sedan hon köpte den gröna pälskappan, att den legat på vinden i flera år och att hon inte trodde att den var gjord av äkta päls. 

Men faktum är att jackan, som är från det danska märket Nobel Copenhagen, enligt deras hemsida är gjord av 100 procent rävpäls.