Följarnas stöttning efter Hanna Fribergs sjukdomsbesked: "Måste normalisera det"

Tvådelad bild på Hanna Friberg.
Hann Friberg stöttas av följarna efter sjukdomsbeskedet. Bilden är ett montage. - Foto: Tiktok och Stella Pictures.
Dela på Pinterest
Hanna Friberg har drabbats av en relativt vanlig sjukdom. På Tiktok hyllas hon av sina följare för sin öppenhet kring åkomman.

Hanna Friberg, 28, är i full gång med att träna inför "Vasaloppet", ett skidlopp som är tio mil långt. På sociala medier delar influencern med sig av förberedelserna inför det stora loppet, det det vardagliga livet i Stockholm och kärleken Max Johner, eller "Mr. Big" som han också kallas. 

Läs mer: Hanna Fribergs familjelycka med 21-årige pojkvännen: "Mamma och pappa"

I en personlig video på Tiktok passar Hanna även på att berätta om en ny sjukdom som hon drabbats av. En vanlig sjukdom som hon upplever att det inte pratas om så ofta. 

Hanna Friberg om vanliga åkomman

I en video där Hanna står och sminkar sig, berättar hon om att hon fått hemorrojder. Hon trodde själv att det var ändtarmscancer, men efter ett läkarbesök visade det sig att det var den vanliga ändtarmssjukdomen. 

– Det visade sig att jag hade en trevlig hemorrojd som vi var tvungna att ta bort med en gummisnodd. Så nu äter jag medicin som jag ska äta i tio dagar, så att den här gummisnodden inte ska lossna. Det var i alla fall inte ändtarmscancer som jag gick runt och oroade mig för, så det var en jävla tur, säger Hanna Friberg i Tiktok-videon och fortsätter: 

– Låt oss normalisera hemorrojder, för typ alla ha det, men ingen pratar om det

Vad är Hemorrojder?

Hemorrojder kännetecknas med att det kliar, blöder eller svider runt ändtarmsöppningen. Det är en vanlig åkomma som ofta går över av sig själv, men kan kan även få behandling för sina besvär.

Källa: 1177.se

Stöttningen från följarna

Under videon fylls kommentarsfältet med stöttande kommentarer från Hanna Fribergs följare. Hon hyllas bland annat för att hon väljer att tala öppet om sina hemorrojder.

"Älskar din öppenhet"

"Tack för att du är den första influencern som pratar om hemorrojder. Vi måste normalisera det! Det är normalt!"

Läs mer: Vårens trendigaste solglasögon – vi har listat modellerna du behöver under 2023