Därför lämnade Karin Kollberg "Farmen" 2023: "Något jag inte kan stå för"

Tvådelad bild på Karin Kollberg från "Farmen" 2023.
Karin Kollberg berättar om beslutet att lämna "Farmen" 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
"Farmen"-deltagaren Karin Kollberg valde att lämna programmet i början på veckan. På Instagram berättar hon om beslutet.

Det har varit en minst sagt händelserik start på "Farmen" 2023 och den här veckan blåser det om ännu hårdare vindar på den småländska gården Norra Brandstorp. 

Under förra veckan blev deltagaren Karin Kollberg vald till storbonde efter att Eddie Gecer styrt skutan under de första två veckorna. Men den här veckan valde hon att frivilligt lämna programmet.

Läs med: Karin Kollberg avslöjar oväntade knepet i Farmen: "Var lite nojig"

Karin hoppar av "Farmen" 2023

Efter att ett rykte börjat spridas bland deltagarna bestämde sig Kollberg för att packa sina väskor och åka hem från "Farmen" 2023. I programmet berättar hon att det bland annat handlar om den tidigare nämnda ryktesspridningen.  

– När jag hör någonting som jag vet inte stämmer, då vill jag liksom ta död på det direkt. Då lyfter jag den frågan, jag öppnar upp allting och lägger allt på bordet. För att då vet jag att det finns liksom inga kryphål, det tycker jag är den bästa konflikthanteringen, säger Karin i programmet. 

Men det är inte bara Karin som väljer att hoppa av programmet, även deltagaren Andreas Gauffin väljer att lämna gården för att åka hem till sin familj. 

– Jag gör henne sällskap idag. Det har varit lite slitningar och drama och så vidare och jag märker själv att jag inte mår bra av det, säger Andreas om avhoppet. 

Läs mer: "Farmen" 2023 – så heter alla deltagare på Instagram

Karin Kollberg och Andreas Gauffin lämnar "Farmen" 2023 frivilligt. Foto: TV4.

Karin talar ut om beslutet

På Instagram talar Karin ut om varför hon tog beslutet att lämna "Farmen".

"Sista veckan inne i huset försvann det roliga med Farmen. Det blev mycket bråk och drama, som inte hade behövt bli. Det tog fokus från varför vi egentligen var där, eller mer, varför jag var där. Man hade kunnat göra ett underhållande program utan att det ska bli total lekstuga", skriver Karin och fortsätter: 

Jag ser på mig själv under den senaste veckan, att den glada spralliga Karin inte finns där. Det är en likgiltig Karin som har tappat sig själv. Att stå upp för sig själv och gå sin väg när det pågår saker runtomkring som man inte vill delta i. Det är en styrka jag byggt upp under de senaste åren. Att våga avbryta när något inte känns rätt. Jag är tacksam över att jag valde hoppa av, nu kan jag med stolthet visa mina barn att man äger sina val. Att man väljer vilken person man vill vara".

Vad gör storbonden i "Farmen"?

Storbonden bär på ett huvudansvar över gården och får uppdrag från programledaren Anna Brolins sidekick, hästbonden Hans Wincent. Uppdragen ska genomföras av "Farmen"-deltagarna och Wincent kan underkänna deltagarnas prestation med uppdraget.