Därför lämnade tvillingparet "Love island Sverige"

Manuel och Michel Bergman i "Love island Sverige" 2023.
Tvillingarna Manuel Bergman väljer att lämna "Love island" 2023 efter broderna hemgång. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Tvillingarna Michel och Manuel klev in i "Love island Sverige" för att hitta den stora kärleken. Kort därefter lämnade båda bröderna lämna programmet – här är varför.

Artonåriga tvillingarna Michel Bergman och Manuel Bergman kom in som ett bombnedslag i årets säsong av "Love island Sverige". Bröderna gjorde ett starkt intryck på tittarna, som tyckte sig känna igen deltagarna.

Därför kände tittarna igen Michel och Manuel

Michel och Manuel är nämligen kända från sociala medier. På sitt gemensamma Tiktok-konto har de över 150 900 följare och deras videos har setts av flera miljoner tittare. 

Läs mer: Därför känner du igen tvillingarna Michel och Manuel i "Love island Sverige"

Ålderskritiken

Men trots att bröderna kom in i programmet för att hitta kärleken, var det en särskild detalj som tittarna reagerade på. Det var nämligen många som hade åsikter kring Michel och Manuels ålder, när de klev in i "Love island"-villan var de 18 år, men hann fyllde 19 år under tiden.

"Varför tar man in 18 åringar om precis börjat sitt liv?".

"Säkert jättetrevliga killar, men för det första är de 18 år".

Åldersgränsen för programmet är just 18 år och därmed inkluderades killarna inom ramen för hur gamla deltagarna måste vara. När Modette når TV4 resonerade de såhär kring åldern. 

"TV4 gör många olika tv-program där innehållet riktar sig till olika målgrupper i olika åldrar. Love Island är ett världskänt tv-format som i alla länder riktar sig till yngre deltagare som vill hitta sitt livs kärlek", skriver Matilda Walker i ett mail till Modette. 

Läs mer: Kritikstorm mot "Love island Sverige" efter händelsen: "Varför..."

Tvillingarna hoppar av programmet

Efter bara några dagar i "Love island"-villan får den ena tvillingen beskedet om att han måste åka hem. Det är efter en omröstning där tittarna har valde att skicka hem Michel. Och det blev ett tårfyllt och sorgligt avsked mellan bröderna. 

– Vi har levt 19 år och varit ifrån varandra kanske max sex dagar, sa Manuel efter att Michel fick lämna. 

Kort efter lämnar även Manuel programmet, då han känner att han inte kan vara sig själv och att brodern Michel lämnade ett tomrum efter sig. 

– Jag kom hit och hade som inställning att lära känna Frida och sedan när jag väl var inne i programmet kände jag att jag liksom inte kunde vara mig själv och jag fick inte ihop den här kärleksgrejen, sa Manuel när han valde att lämna programmet.