Spännande tips: Saker att göra på en första dejt

Första dejt tips
Tips till första dejten. - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Har du svårt att komma på vad du och din dejt ska göra när ni ses första gången? Då har vi 6 tips på spännande dejt-idéer som kan hjälpa dig på vägen!

Första dejten är som ett plåster man på något sätt vill riva av ganska fort, men också något man vill minnas. Leder dejten till en framtid tillsammans är det ju kul att ha en bra story att berätta om hur ni först träffades.

Att dejta ska vara kul och lätt, blir det komplicerat fort så är det förmodligen inte rätt. För att få en bra start tillsammans är det kul om den första dejten är något annorlunda – bio och middag i all ära, men det kanske är dags för något nytt? Något vi tycker är viktigt är stämningen, det får inte bli stelt! Därför har vi gjort en lista på några spännande idéer som garanterar en härlig stämning och roliga samtal.

6 saker att göra på första dejten

Foto: Guste Ci/Unsplash

Avsmakningsmeny på en restaurang ingen av er varit på

Är ni foodies och älskar att prova nya ställen? Då passar en avsmakningsmeny perfekt. Njut av gott att dricka och få in mat på rullande band, det kan inte bli så mycket bättre.

Foto: Devon Rogers/Unsplash

Gå till ett nöjesfält/arkad

Att gå till ett nöjesfält är minst sags spännande. Är ni ute efter en adrenalinkick är det precis rätt för er. Finns inget nöjesfält i närheten kan man gå till en spelhall och tävla mot varandra shuffleboard, bowling och massor av andra spel!

Foto: Anthony Delanoix/Unsplash

Gå på konsert

Har ni musiksmaken gemensamt och någon ni båda tycker om har en spelning eller konsert i närheten är det ett perfekt tillfälle att spendera er första dejt på. Njut av härlig musik, drick öl ur plastglas och sjung med tillsammans.

Tips: Stå längre bak så ni har plats att dansa och prata med varandra.

Foto: Soroush Karimi/Unsplash

Laga en trerätters-middag hemma med mat ni aldrig ätit förut

Experimentera med era smaklökar tillsammans och laga en trerätters-middag med mat ni aldrig smakat förut! Är ni inte några våghalsar när det kommer till mat kan ni i alla fall prova ett nytt recept på något ni tycker om. Testa att göra allt från grunden och njut av ett glas vin och lite skön musik samtidigt, blir det kanske hemmagjord pasta?

Foto: Zachary Keimig/Unsplash

Escape room

Denna aktivitet är garanterat spännande. Slå ihop era kloka hjärnor och försök ta er ut ur ett escape room genom att lösa kluriga gåtor och uppgifter. Detta garanterar skratt!

Foto: Kobby Mendez/Unsplash

Ha en drink-battle

Köp hem massa goda ingredienser och utmana varandra i en drink-tävling! Bestäm hur många drinkar ni gör var och betygsätt dem tillsammans. Vem vet, någon av er kanske kommer på er nya favoritdrink! 


Läs mer: