Lätta upp stämningen: 10 frågor att ställa till killen du dejtar

Frågor till killar när man dejtar
Lätta upp stämningen: 10 frågor att ställa till killen du dejtar. - Foto: Bild: René Ranisch/Unsplash/cottonbro studio/pexels
Dela på Pinterest
Ibland kan man sitta på en dejt och känna att stämningen behöver lättas upp och bli mer avslappnad. Då kan du ställa någon av våra tio intressanta och lättsamma frågor från vår lista!

Att dejta är som att vara i en djungel fylld med intressanta människor. Har du hittat någon du tycker om och ska träffa så kan nervositeten lätt ta över för båda parterna. För att underlätta i sådana stunder har vi skapat en lista med tio intressanta och lättsamma frågor du kan ställa till killen du ska träffa och som ni kan besvara tillsammans!

10 frågor att ställa till killen du dejtar 

1. “Vilket är ditt bästa minne?”

En fråga som oftast leder till en fin eller rolig historia om något personen har uppskattat i sitt liv. 

2. “Vilket gammaldags sätt att göra något tycker du är bättre än hur vi gör det idag?”

Här kan du få ett intressant svar, kanske är det att gå runt och öppna din bildörr åt dig eller tycker han att allt är bättre nu? 

3. “Vilken kändis skulle du säga är perfekt, kille och tjej?”

Starta lätt med en ytligare fråga som ändå kan ge en inblick i vilka drag killen gillar och sedan kan du berätta vem du tycker är en 10-poäng person. Oftast tycker man olika och det kan bli en rolig diskussion!

4. “Vilket är det dummaste sättet du skadat dig på?”

Denna kan lätta upp stämningen med en rolig historia. De flesta av oss har åtminstone en berättelse om när man skadat sig på ett dumt sätt… att gå in i saker är vanligare än vad man tror!

Läs mer: Öppningsfraser på Tinder

5. “Vilken enkel förändring skulle du kunna göra i ditt liv som skulle ge störst positiv inverkan?”

En intressant fråga som kan ge oväntade svar. Alla har vi något som vi vill göra men inte tar oss energin eller tiden att få gjort. 

6. “Dela med dig av ett pinsamt ögonblick i ditt liv!”

Denna kan gå hand i hand med fråga nummer fyra, men oftast har man haft fler pinsamma stunder i sitt liv än bara en. Det kan vara allt från barndomen, när man varit full eller på jobbet!

7. “Är det något du drömt om att göra under en längre tid och varför har du inte gjort det än?”

En fråga som de flesta av oss har ett svar på och en som kan ge en inblick i vad han kan komma att vilja göra i framtiden. Det kan vara något “enklare” som att hoppa fallskärm, men det kan också vara att flytta till New York eller skaffa familj.

Läs mer: Sexdrömmar - det här betyder dem!

8. Vilket är det bästa och värsta köpet du gjort i ditt liv?

Ytlig fråga, men som kan vara kul och om inte annat intressant!

9. “Vad är det bästa dina föräldrar någonsin lärt dig?”

Här kanske du också kan lära dig något att ha med dig framöver!

10. Be honom avsluta meningen: “Jag önskar att jag hade någon som kan jag kan dela…”

Denna frågan får förhoppningsvis ett fint svar och kanske ni inser att ni önskar samma sak och kan spinna vidare i den konversationen.

Ha så kul på dejten!