Amanda Schulman: Lägenheten, mamma, pappa och bröllopet med Alex Schulman

Amanda Schulman: Lägenheten, mamma, pappa och bröllopet med Alex Schulman
Här kan du läsa mer om Amanda Schulman. - Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola
Dela på Pinterest
Här kan du läsa mer om superentreprenören Amanda Schulman. Du hittar information om allt från bröllopet med Alex Schulman, sminkmärket, lägenheten och information om familjemedlemmar som mamma, pappa och Amandas fem systrar. Det och mycket mer hittar du här!

Entreprenören och podcastprofilen Amanda Schulman, 42, har en framgångsrik pågående karriär som sträckers sig inom många olika branscher. Att Amanda har många bollar i luften, det råder det ingen tvekan om. Något annat det inte råder någon som helst tvekan om är att hon är en mycket uppskattad profil, vars innehåll tas del av många. Här kan du läsa mer om hela Sveriges dejt-ikon Amanda Schulman.

Vad heter Amanda Schulman på Instagram?

Amanda finns på två konton på Instagram. Hon har ett inredningskonto som heter @mandysmansion, och ett konto där följarna får följa med i Amanda Schulmans vardag. Det kontot heter @mandyschulman och har över 160 000 följare.

Amanda Schulman: Lägenhet 

Amanda Schulman har bott i ett flertal olika lägenheter. Hon växte upp med sin familj på Södermalm i Stockholm, men har sedan dess bott i andra delar av Stockholm. Hon har till exempel bott på Djurgården tillsammans med sin dåvarande pojkvän, Oscar Engelbert. Amanda och Oscar var ett par i slutet av Amandas tonår och bodde då i en bostad belägen på familjen Engelberts tomt – en tomt som idag agerar "walk in closet" till Oscars fru Giovanna Engelbert, något Amanda berättar i sin podcast Fredagspodden.

Därefter har Amanda Schulman bland annat bott i olika lägenheter på Östermalm i Stockholm, bland annat på Grev Turegatan. Idag bor hon med sin man Alex Schulman och deras tre barn mycket nära Östermalmstorg, närmare bestämt på Nybrogatan. Lägenheten har stora kakelugnar, platsbyggda bokhyllor och ett kök iklätt marmor. Lägenheten är egentligen två lägenheter, men renoverades nyligen till en på uppdrag av Schulman-paret. De bodde nämligen i en av dem och tog chansen och köpte den andra när den blev till salu. Våningen är enligt Booli värderad till omkring 28 500 000 kronor och är 180 m² stor. 

Sommarhus på Gotland

Alex och Amanda äger även ett hus på Gotland där de allt som oftast spenderar majoriteten av sina somrar. Detta gjorde Amanda även när hon var barn, då med sin mamma Stina Stjernberg, pappa Bengt Widell och med sina systrar Hannah Lindh Widell och Amelia Widell

Amanda Schulman: Bröllop

Alex och Amanda Schulman gifte sig på Gotland 2010. Amanda bar en lång relativt figurnära klänning med tunna axelband. Parets äldsta dotter Charlie var då strax över 1 år gammal. 

Innan Amanda gifte sig med Alex hette hon Widell i efternamn.

Är gift och har tre barn med Alex Schulman 

Amanda och Alex träffades 2009. Tre veckor efter deras första dejt blev Amanda gravid, något Alex tidigare berättat att han tyckte var bra eftersom hans då nyfunna kärlek då skulle få det svårare att lämna honom, om hon nu skulle vilja det.

– Jag minns hur glad jag var när hon blev gravid efter bara tre veckor: "Nu har jag henne, nu kan hon inte eller det kanske hon kan, men det är mycket jobbigare att lämna mig", sa Alex under en intervju i Malou Möter när han berättar om hur han tänkte för omkring 15 år sedan. 

Alex och Amanda har idag tre barn: CharlieFrances och Louie

Uppmärksammade dejter

Paret är gemensamt kända för sina "dejt-nights" i allmänhet, och sina charkbrickor i synnerhet. När det vankas dejtkväll hos familjen Schulman publicerar paret nämligen ofta bilder och klipp på den mat och dryck som serveras. Amanda Schulman familj: Mamma, pappa och systrar

Amanda Schulmans mamma heter Stina Stjernberg. Stina fyller 75 år i år. Schulmans pappa heter Bengt Widell och fyller 75 år 2023. 

Amanda Schulman har flera systrar. Den kanske mest kända är Hannah Widell, som Amanda jobbar ihop med. Hannah Lindh Widell är 48 år. Stina Stjernbergs och Bengt Widells yngsta gemensamma dotter heter Amelia Widell, 37. Amelia driver inredningsföretaget Meli Meli, ett varumärke som är kända för sina soffmöbler. 

De tre systrarna har även två halvsyskon på sin pappas sida, närmare bestämt två småsystrar vid namn Havana och Alicia.

Amanda Schulmans farmor Gunny Widell 

Amanda Schulmans farmor Gunny Widell är känd för att ha varit lite av en veckotidningsdrottning då hon ofta kallades in för att rädda olika veckotidningar som höll på att gå i graven till följd av låga försäljningssiffror. Hon var bland annat chefredaktör för magasin som Min Värld, Husmodern, Vecko-Journalen och Vecko-Revyn.

Gunny Widell gick bort 2014 efter en tids sjukdom. Hon blev 85 år gammal. 

Hannah och Amanda startade bolaget Perfect Day Media

År 2011 startade systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman bolaget Perfect Day Media med syftet att skapa karaktärsdrivet innehåll. Efter ett tag blev de själva en del av det projektet, och blev då två starkt skinande karaktärer i Sverige. Hannah och Amanda är idag en etablerad duo, inte minst genom sin podcast Fredagspodden. Poddens första avsnitt sändes i februari 2012, och var då tänkt att handla om relationer. Idag har Hannah och Amanda spelat in över 550 avsnitt, som handlar om mycket mer än bara relationer. 

2021 köptes Perfect Day Media upp av ett annat bolag, närmare bestämt Pophouse Entertainment – ett bolag som har Björn Ulvaeus som en av sina grundare.

Systrarna Schulman och Widell driver även klädmärket Daisy Grace, de har ett eget vin vid namn Golden Year och har gjort en rad olika kokböcker. De har även skrivit en trilogi, Två systrar – en bokserie som blev dramaserie på Viaplay 2021. 

Amanda Schulmans sminkmärke All I Am

Amanda driver sedan 2021 sminkmärket All I Am Beauty, som säljer olika skönhetsprodukter som smink och parfymer. Under bolagets tolv första verksamma månader omsatte det hela 10 miljoner kronor.