Nicole Falciani svarar på kritiken – efter deltagarnas vädjan: "Har ändå tackat ja"

Deltagarna i Paradise hotel samt programledaren Nicole Falciani.
Nicole Falciani är programledare för den nygamla säsongen av Paradise hotel. - Foto: Jessica Gow/TT.
Dela på Pinterest
Trots nedläggningen och anklagelser om flera sexuella övergrepp i den tidigare säsongen är det premiärdags för den senaste omgången "Paradise hotel" – två år efter inspelningen. – Det kom som en chock, säger deltagaren Ida Fransson om beskedet.

Olle Axelund, 25, tänker inte titta när Paradise hotel drar i gång på måndag, trots att han är en av deltagarna. Det är han för nervös för. När programmet lades ned valde han dessutom att gå vidare i livet och tänka på annat än dokusåpor.

– Det händer mycket på två år, speciellt i vår ålder. De flesta av oss har haft nya relationer och bytt jobb och ställt om livet, säger han under en pressdag inför premiären.

När beskedet damp ner om att gratistjänsten Pluto TV plötsligt ska plocka fram avsnitten ur malpåsen kom det som en chock för deltagaren Ida Fransson, 23.

– Man har ju valt en annan väg i livet än vad man hade gjort om det hade sänts då. Vi hade fått tydliga tecken på att det inte skulle sändas och eftersom det inte fanns någon chans så lade man det sig bakom sig, säger hon.

Liknar "gamla" Paradise hotel

Expressen har flera deltagare anonymt uttryckt sitt missnöje. Några av dem mår dåligt och känner sig överkörda, enligt tidningen.

Jesper Bengtsson, 27, är inte en av dem. Han har varit i två tidigare omgångar, men han tror att den nygamla säsongen har potential att bli en av de bättre, med många starka personligheter och mycket och drama. Han är beredd på starka reaktioner.

Samtidigt dömer han ut den nya snällare varianten Paradise som ersatte programmet.

– Vill man kolla på "Halv åtta hos mig" så kan man ju kolla på det nya. Det här är lite mer åt det gamla stuket. Men utan misstänkta sexbrott. Det där var inte okej, säger han.

Ida Fransson tycker att det känns orättvist att sexbrottsanklagelserna, som utmynnade i en numera nedlagd förundersökning, fortfarande kastar skugga över hela programmet.

– Det hände är så klart hemskt, men det är dumt att det är vi som får ta skiten. Att det är vi som ska få stå för något som hände före oss och som vi inte alls medverkade i, säger hon.

Nicole Falciani i programledarrollen

För programledaren Nicole Falciani, 25, var det ett glädjebesked när det stod klart att avsnitten ska visas.

– Det känns kul att få folk får se vad man har gjort och allt jobb man har lagt ner, säger hon.

Hon förstår att alla inte är lika glada över att programmet är tillbaka, men hon tycker också att deltagarna borde ha förstått vad det innebar att skriva på för att delta.

– Man har ju ändå tackat ja någon gång, och man vet ju vad man har tackat ja till. Och gamla säsonger som spelades in för tio år sedan finns ju också kvar, säger hon.

Falciani tycker också att det var orättvist att skrota säsong 15, även om hon har förståelse för kritiken som har riktats mot programmet.

– I grunden så handlar det väl om att produktionsbolag generellt behöver ha bättre riktlinjer. Det är unga människor och det är alkohol. Det är klart det kan hända saker, säger hon.

Nya Paradise gick dock för långt, tycker hon.

– Det är väl klart att man vill göra uppdateringar, men jag tror att hoppet blev för stort och tittarna är ju inte jättenöjda. Det kan man ju läsa överallt. Någonstans så väljer man att titta på reality för att man vill se drama, man vill se intriger och man vill se någonting som är långt ifrån ens egna verklighet.

"Paradise hotel" har premiär 20 mars.