"Farmen"-Tora berättar om barndomen: "Varit traumatiskt"

Tora Brandström i "Farmen" 2023.
Tora Brandström berättar om traumat från barndomen. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Efter att Tora Brandström tog sig till finalveckan i "Farmen" 2023, fick finbesök hemifrån – nämligen lillebror Axel. Gemensamt berättade de om missbrukstraumat de upplevt under barndomen.

Tora Brandström har blivit en tittarfavorit i årets säsong av "Farmen". Deltagaren startade i sidoprogrammet "Torpet" och fick senare bosätta sig med de andra farmarna på Norra Brandstorp i "Farmen" och tävla om en halv miljon kronor. 

Läs mer: Efter kritiken – Viktor Bergström lämnar Farmen: "Katastrof"

Kamperna i tinget

Brandström blev vald som andrakämpe i tinget två gånger och vann mot både Viktor Bergström och Christoffer Hammarlöf. Veckan efter ställdes hon mot Sandra Öder och förlorade. Trots det, tog hon sig till finalveckan. 

– Jag var förtvivlad för att jag hade snubblat på mållinjen, jag trodde verkligen att min resa var slut, säger hon i programmet. 

Läs mer: Chockbeskedet: Tre personer åker ut ur "Farmen" – samtidigt

Talar ut om alkoholismen inom familjen

Under finalveckan fick de kvarvarande deltagarna besök av sina nära och kära. Tora Brandström fick besök av sin 22-årige lillebror Axel. Tillsammans berättar de om det gemensamma traumat som de gått igenom.

– Vi växte upp med en speciell relation till vår pappa som även gick bort, så vi har delat trauma kring det, berättar Tora.

Syskonen har vuxit upp med flera halvsyskon, men har under hela uppväxten haft varandra att luta sig mot.

– Min pappar var ju alkoholist och min pappa var väldigt arg, det var mycket som han inte tålde. Det har varit tufft helt enkelt, det är mycket som har varit traumatiskt för oss. Min uppväxt har påverkar mig extremt mycket. 

Vidare berättar Tora känslorna tog över efter pappans bortgång och hon började bråka mycket med sin mamma. Efter några stökiga år hittade hon och lillebror Axel tillbaka till varandra och har idag en fin relation. 

– Det är nu när vi har blivit äldre som vi verkligen har kommit närmare varandra och kan dela det vi faktiskt varit med om när vi var små, säger Tora. 

– Vi har en bra relation, fyller Axel i.